Rămâi conectat

Politică Administrație

Teodor Atanasiu:Când dreptatea în România înseamnă doar dictatura bunului plac portocaliu!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Este absolut incredibilă starea de fapt a României de astăzi, după mai bine de 20 de ani de la instaurarea fragilei noastre democraţii, cu cele mai mari sacrificii omeneşti ale acelor vremuri de pe continentul european! Aproape toate valorile naţionale, dar şi multe dintre drepturile cetăţenilor sau independenţa unor instituţii ale statului de drept se reduc, mai nou, doar la ce vrea preşedintele şi ce-i ordonă premierului în funcţie să execute! Am ajuns să trăim vremuri în care justiţia este profund anihilată de imixtiunea prezidenţială, când hotărârile judecătoreşti definitive sunt tratate de guvernarea Boc cu autism şi când minciuna prezidenţială despre justiţie este dezavuată instant de instituţiile europene!
România zilelor noastre este România în care preşedintele Băsescu se amestecă permanent în justiţie, în politicile de guvernare sau în viaţa partidelor politice, uitându-şi constant obligaţiile funcţiei pe care i le stabileşte, fără echivoc, Constituţia: Art 80 (2) „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”. Verbul A MEDIA, domnule preşedinte, înseamnă, conform definiţiei din Dicţionarul Explicativ al limbii române, „a mijloci o înţelegere între două sau mai multe părţi adverse, a face demersuri oficiale pentru a preveni sau pentru a pune capăt ostilităţilor”, şi în niciun caz a dicta, a interveni peste voinţa tuturor cu propriile variante sau a inventa atribuţii inexistente, total contrare literei Legii fundamentale!
România are valori pe care aţi reuşit cu brio să le goliţi de conţinut şi are o istorie pe care dumneavoastră, domnule Băsescu, aţi terfelit-o şi aruncat-o la coşul infamiei!
România are instituţii, precum justiţie, preşedinţie sau guvern, pe care dumneavoastră le utilizaţi ca pe propriile obiecte de buzunar şi cărora nu le permiteţi să se abată de la interesele găştii de partid pe care o oblăduiţi! Spuneţi despre justiţie că este coruptă, dar toleraţi fără niciun fel de scrupule corupţia fără precedent, pe care a ajuns guvernul dumneavoastră să o practice în loc de politică guvernamentală!
Vorbiţi despre imoralitatea unei justiţii care apără drepturile salariale ale cetăţenilor, dar nu vorbiţi niciodată despre imoralitatea miniştrilor dumneavoastră, care fac cheltuieli bugetare de miliarde de euro, risipind banii contribuabililor pe tot felul de găselniţe contractuale, benefice puşculiţei portocalii, dar în acelaşi timp, susţineţi că nu mai sunt bani, decât din împrumuturi, pentru pensii şi salarii şi nu respectaţi niciun moment, legile aflate în vigoare privitoare la salarii sau pensii!
Până şi Comisia Europeană vă dezminte afirmaţiile mincinoase despre justiţie, domnule Băsescu! Până aici aţi ajuns cu făţărnicia! Minciuna sfruntată, interpretarea abuzivă a legilor şi sărăcirea profundă a românilor sunt politicile dumneavoastră de căpătâi, pe care le utilizaţi intens, de vreo şapte ani, şi pe care le-aţi ridicat la rang de politică de stat!

 Deputat PNL Alba,
Teodor ATANASIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea