Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Potor – spion nostalgic la reuniunile foştilor colegi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Până la a se plasa în cele din urmă într-un destin politic eşuat, domnul potor a descins de curând între oameni, mai prezent ca niciodată, scuturat de toate relele trecutului şi dispus să se căiască doar, doar cineva o înţelege că el nu este ca alţii. Atent, prezent în freamătul cartierelor, propulsat din aşternut direct în gazete, unde e gata să-şi însuşească menirea mesianică sau să ofere soluţia salvatoare. Deşi n-a avut parte în viaţa lui de luptă politică, fiind menajat prin munca foştilor colegi de partid, astăzi ţine morţiş să participe la una. Pierdut total de partidul din care acum face parte, îl regăsim pe domnul potor în felurite situaţii, recent în ipostaza consacrată a noului venit, trimis să demonstreze ce poate. Luat drept ceea ce este, un om al cărui discurs politic nu mai impresionează pe nimeni, domnului potor i s-a alocat de la partid un spaţiu de manifestare în care până în prezent nu are rivali. Ataşat oficial la evenimentele PDL ca agent neutralizator, spion fără perdea, eroul ce intră în gura lupului. De ceva vreme domnul potor se chinuie să închege un serial de aventură politică intrând „neînarmat” de câte ori poate în tabăra adversarilor politici: foştii colegi de partid. Desigur, nimeni altcineva din pnl n-ar fi disponibil, iar noii săi colegi au înţeles cel mai bine asta. Au văzut în călin potor tot ceea ce-l recomandă pe un individ pentru o asemenea misiune: lipsa de autocenzură, caracter speculativ îndelung exersat, incapacitatea discernerii limitei bunului simţ.
De curând l-am regăsit pe dl potor la întâlnirea cu angajaţii din sistemul sanitar organizată de PDL. Pentru că nici săptămâna asta, ca şi cea trecută şi ca în general de când a parcat prima dată în faţa Parlamentului, n-a făcut mare lucru, eroul nostru simte o nevoie acută să se reîncarce. Se dau câteva telefoane, se află punctele cele mai fiebinţi din zonă, se aranjează cravata şi se demarează în trombă. Dacă e o întâlnire tematică, pe profilul său, e cu atât mai bine, mai vede un fost coleg, mai ciocneşte două-trei idei cu altul, nici nu mai contează cine a organizat sau dacă a fost sau nu pe lista invitaţilor. Doar n-o să-şi permită niciun bodyguard să-i bareze calea spre succes politic şi să-i dea cu flit la intrare! Asta gândeşte un ins mânat în luptă de hipoglicemie electorală cronică şi o creştere alarmantă a colesterolului politic.
Ceea ce, în mod normal şi într-o ţară normală, ar trebui să facă orice ales, muncă în folosul comunităţii, a fost tradus şi adaptat de potor, devenind muncă în ponosul comunităţii sau, în cel mai fericit caz, „mâncă” pe spinarea oricui. „Mâncă” şi, evident, bea. Că nu poţi să mănânci doar aşa, pe sec. Şi e ştiut şi demonstrat faptul că vinul vechi face până şi-un ditai deputat mult mai bărbat şi cu cât mai vechi vinul sau mai tare coniacul, cu atât mai fluent discursul. Aşadar, cu chef înainte, că poporul, la alegeri, oricum nu-şi mai aduce aminte cine, cât şi dacă a lucrat. Iar stetoscopul scuză mijloacele şi plăsuţa şi găleata sunt cei mai buni agenţi electorali.
Suntem siguri că nici astăzi dl potor nu înţelege că poziţia dânsului din fruntea spitalului nu a fost una meritorie ci conjuncturală. Cum suntem siguri că a avut parte de un şoc pe care nu l-a anticipat participând la această întâlnire. A reuşit să afle ce nu dorea să audă. Că lucrurile merg bine în spital, că nu mai sunt datorii, că se achiziţionează aparatură modernă, că sunt mai mulţi medici bine pregătiţi, că nu mai este curtea aceea găurită de pe vremea lui, că se organizează munca pe competenţe şi nu pe preferinţe… şi exemplele pot continua.
În final dorim să-i adresăm următoarele recomandări fără valoare de tratament: îl sfătuim să înceteze să mai fie prezent în proporţii şi împrejurări fatale pentru dânsul, împrejurări din care oamenii înţeleg încă o dată cu cine au de-a face. Să nu mai fie sedus de orice oportunitate de a se face de râs pe care i-o oferă partidul.

Biroul de presă al PDL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea