Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Potor: Inginerul Mircea Hava, forţat de procurori să respecte legea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

   În al 12-lea ceas al mandatului său de edil, inginerul Mircea Gheorghe Hava este nevoit, sub presiunea dosarelor de la DNA, să respecte legea. Gravele nereguli la acordarea subvenţiilor la transportul în comun descoperite de procurori au adus prejudicii de imagine imense municipiului nostru. Acum, cu o săptămână înainte de a pleca din funcţie, inginerul Hava şi-a adus aminte că există lege şi a decis, nu ştim prin ce minune, să o şi respecte. Să nu fim înţeleşi greşit. Avem tot respectul pentru meseria de inginer. Hava ar trebui să fie mândru de această meserie, la fel cum eu sunt mândru de meseria mea, de medic.
Începând cu 1 iunie decontarea de către primărie a subvenţiilor la transportul în comun se va face în funcţie de numărul de călătorii efectuate de către fiecare din beneficiarii de gratuităţi. Vorbim aici de pensionari, veterani şi văduve de război, deţinuţi politici, revoluţionari. Oameni care potrivit legii au dreptul să primească gratuităţi la transportul local. Doar că până acum decontările s-au făcut după ureche, cum a considerat de cuvinţă inginerul Hava. Ordonanţa prin care procurorii DNA Alba Iulia au decis instituirea sechestrului asigurator pe casele deţinute de Mircea Gheorghe Hava arată clar că în ultimul său mandat subvenţiile au fost acordate fără respectarea legii. Concret, nu au fost decontate doar călătoriile efective ale pensionarilor.  Pe româneşte sumele au fost umflate din pix, astfel că s-a ajuns la un prejudiciu de 7 milioane de euro. Acelaşi inginer este acuzat că nu a urmărit întregul proces de acordare şi plată efectivă a subvenţiilor, chiar dacă asta intra în atribuţiile sale de serviciu.
Legea e lege şi trebuie respectată de toată lumea. Indiferent cum se numeşte şi ce funcţie ocupă. Din cauza inginerului Hava şi a problemelor pe care le are cu justiţia, Alba Iulia a ajuns să fie caracterizată la nivel naţional ca un pol al corupţiei, ca un oraş în care administraţia comite ilegalităţi, iar cel care are de suferit este cetăţeanul. Sperăm ca toate dosarele să fie soluţionate cât mai repede, iar cei vinovaţi să fie pedepsiţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. Lista consilierilor locali

Bogdan Ilea

Publicat

în

Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. Lista consilierilor locali Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. „Azi, 24.04.2024, am înregistrat la Biroul electoral de circumscripție al municipiului Blaj candidatura pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea