Călin Potor: ”Dezvoltare economică prin crearea a 3.000 de locuri de muncă”

*Alegeri parlamentare 2012, judeţul Alba – Călin Potor, candidat USL, Colegiul 1 – Alba Iulia, Camera Deputaţilor

Ne propunem ca în viitorii 4 ani să creăm în zona Alba Iulia, Berghin, Ciugud, Daia Română şi Ohaba cel puțin 3.000 noi locuri de muncă. Acest lucru se poate face prin planificarea dezvoltării economice competitive.

ELIT

Primele proiecte au demarat deja. Este vorba de dezvoltarea la Alba Iulia a unui campus universitar structurat în jurul Universității ”1 Decembrie 1918”, în spațiile fostelor unități militare din Cetate şi sprijinirea programului inițiat de PNL pentru izolarea termică a locuințelor. La acestea se vor adăuga înființarea unui Spital Județean de Urgență la Alba Iulia, pe terenul pus la dispoziție de municipalitate, prin valorificarea documentației demarate de Guvernul Tăriceanu, precum şi reabilitarea/modernizarea actualului Spital Județean, în funcție de resursele disponibile.

USL va acorda sprijin pentru crearea de noi IMM-uri și dezvoltarea celor existente prin asigurarea de spații optime pentru funcționare și prin amenajarea de spații sau terenuri optime pentru producție și servicii. De asemenea vom crea zone de dezvoltare economică, unde vor fi asigurate facilități pentru investitorii semnificativi – zonele de dezvoltare se pot crea prin implicarea consiliilor locale din Alba Iulia, Berghin, Ciugud, Daia Română şi Ohaba.

Atragerea investițiilor străine se va face prin formularea unor oferte tentante pentru potențialii investitori, care să cuprindă facilitățile care pot fi acordate cu privire la locația investiției (infrastructură/ suprastructură/ servicii), oferta de forță de muncă, facilități pentru formare profesională, participarea reprezentanților Consiliului local Alba Iulia la târguri de investiții, implementarea Proiectului „Alba Iulia – 2020 – Capitală Culturală Europeană”, sprijinirea accesului IMM pe piețele externe – prin misiuni economice în țări/orașe înfrățite, precum și susținerea activităților de comerț și servicii.

ADEZIUNE PLUS ALBA

O componentă esențială a dezvoltării economice se referă la dezvoltarea activității de cercetare – dezvoltare – inovare, pentru creșterea competitivității firmelor din Alba Iulia – în parteneriat cu Universitatea ”1 Decembrie 1918” și companii private. Ne propunem înființarea/organizarea birourilor de consultanță pentru susținerea mediului de afaceri, sprijin pentru informarea mediului de afaceri asupra tuturor facilităților pe care firmele le pot obține – accesarea de fonduri europene și guvernamentale tip grant, susținere din partea fondurilor de garantare, facilități fiscale, etc, sprijin pentru IMM în implementarea standardelor europene de management al calității (ISO 9001, ISO 14000) – dar și crearea și acreditarea laboratoarelor de analize/testări/etalonări, susținerea înființării unui Fond local de garantare pentru IMM-uri și a unui fond de risc, crearea/construirea unui Centru expozițional multifuncțional pentru Conferințe, întâlniri de afaceri, expoziții, târguri, evenimente sportive sau educaționale (care poate include o zonă polivalentă), reabilitarea și refuncționalizarea sitului industrial ”Refractara”, dezvoltarea, diversificarea și promovarea continuă și bine structurată a ofertei turistice a municipiului, în concordanță cu o strategie coerentă.

Călin POTOR, deputat USL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă PSD Alba| Sănătatea și siguranța elevilor sunt pe primul plan, iar situațiile speciale impun reguli în consecință!

Consilierii locali PSD ai orașului #Câmpeni îi transmit domnului primar Cristian Dan Pașca, în urma solicitării sale de pe rețeaua… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

11 Comentarii

ionut 16 noiembrie 2012 at 11:05

cred ca daca ati fi zis toate astea cu detectorul de minciuni,spargeati aparatul! ar fi luat-o acul razna

Lucian 16 noiembrie 2012 at 15:22

Va intreb domnule Potor daca dumneavoastra intelegeti ce spuneti sau daca credeti mai mult de 10% in ceea ce afirmati.
Aveti intradevar viziunea „planificarii economice competitive” sau este ceva ca si spatiul „n” dimensional fara o viziune palpabila.
Recunosc…SUNA FRUMOS dar nu intelege nimeni.

Alex Danila 16 noiembrie 2012 at 19:51

promisiuni prea mari,si deci imposibile,pentru unul ca Potor!

Caline, 16 noiembrie 2012 at 20:51

jignesti inteligenta oamenilor din judetul nostru cu astfel de afirmatii

Status Quo 16 noiembrie 2012 at 23:02

Buna aia cu ”merimadeaici” Poate-mi schim pseudonimu si o s-o folosesc. Daca nu te superi…

Ioan 17 noiembrie 2012 at 12:10

Caline foarte frumos scris. Felicitari. Nu ai gandit tu articolul.Tu ai doar o intrebare la care rasunzi corect ca asta repeti peste tot. Te rog sa le spui si celor care vor sa te voteze ” Ce s-a intamplat la Calafat ? „

200 17 noiembrie 2012 at 13:36

Sa ne spuna Potor cum dracu’ face el 3000 de locuri de munca ? Nici daca porneste RMGC nu se fac atatea. Minciuni pe banda rulanta.

200 17 noiembrie 2012 at 13:38

Si sa ne mai spuna Potor cum e cu cei 200 de metri patrati din domeniul public pe care si-a pus gard la casa (adica mai pe romaneste i-a furat de la „familia lui Alba Iulia”)

Gogomanul 17 noiembrie 2012 at 13:52

Am auzit si eu asta. Radea Hava de se prapadea acum cativa ani, cand facea bascalie de Potor. Zicea „ba Caline, tu ca ultimul fraier, muti gardul pt 200 de metri, sa te ia astia la ochi. Pai, bai panarama eu cand am bagat mana am luat un stadion (Mecanica) nu mizilicuri din astea. Data viitoare hai ma la mine si-ti dau un parc, sa-l pui pe-o ruda ceva, dar nu mai baga ma, mana in jurul casei….”
Al draku Hava asta ce dreptate avea. Uite ca toata lumea se agita din cauza gardului lui Potor si de stadionul Mecanica nimeni nu zice nimic.

Aurelian 17 noiembrie 2012 at 13:45

Potorina a invatat lectia de la nazisti, „minte cu nerusinare, ca ceva tot ramane”!

fraierul elector 17 noiembrie 2012 at 15:16

…cine cunoaste cit de cit profilul economic al judetului,stie ca e imposibil sa faci 3000 de locuri de munca , oricit de mult s-ar expanda sectorul bugetar-poate daca se dezvolta sectorul privat,insa ala se poate dezvolta prin initiativa privata-ca de aia e sector privat-si potor nu a avut activitate privata moca,ca sa stie ce e aia-si cum poti dezvolta ceva ce nu ai experimentat?

Comentariile sunt oprite