Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Calendarul complet al evenimentelor astronomice 2024: Eclipse de soare și de lună, ploi de stele și alte fenomene

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Calendarul complet al evenimentelor astronomice 2024: Eclipse de soare și de lună, ploi de stele și alte fenomene

Anul 2024 va fi un an deosebit pentru pasionații de astronomie, oferind două eclipse de soare spectaculoase și trei eclipse de lună remarcabile.

Eclipsa totală de soare din 8 aprilie

Unul dintre momentele de vârf ale anului va fi eclipsa totală de soare care va traversa America de Nord, fascinând observatorii din Mexic, Statele Unite și Canada. Debutând peste Oceanul Pacific de Sud, acest fenomen astronomic rar va atinge continentele menționate, oferind oportunități unice de observare.

Eclipsa totală de soare survine atunci când Luna trece între Pământ și Soare, blocând lumina soarelui. Observatorii din America de Nord vor avea privilegiul de a asista la acest fenomen rar, în timp ce cei din afara acestei zone vor percepe doar o eclipsă parțială, unde Luna acoperă doar o parte din suprafața Soarelui.

În timpul unei eclipse totale de soare, cerul se va întuneca, amintind de lumina zorilor sau a amurgului. Evenimentul începe cu o eclipsă parțială, transformând soarele într-o semilună, iar durata acesteia poate varia între 70 și 80 de minute.

Alte evenimente astronomice din 2024

Pe lângă eclipsa totală de soare din aprilie, anul 2024 aduce și alte evenimente astronomice demne de menționat:

  • Eclipsa de Lună prin Penumbră pe 25 martie 2024
  • Eclipsa parțială de Lună pe 18 septembrie 2024
  • Eclipsa inelară de Soare pe 2 octombrie 2024
  • Eclipsa totală de Soare pe 8 aprilie 2028

Aceste evenimente oferă pasionaților de astronomie multiple oportunități de observare și studiu în timpul anului 2024.

Anul 2024 se anunță a fi o perioadă captivantă pentru iubitorii de astronomie, cu spectacole cosmice care vor încânta și vor educa. Eclipsa totală de soare din 8 aprilie se conturează a fi momentul central al acestui an, oferind o privire rară și impresionantă asupra minunilor universului. Cu toate acestea, și celelalte evenimente astronomice programate vor contribui la o experiență de neuitat pentru toți cei pasionați de explorarea cerului nopții.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea