Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cadrele medicale declanşează GREVĂ japoneză în Alba și în restul țării, din cauza salarizării

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cadrele medicale declanşează GREVĂ japoneză în Alba și în restul țării, din cauza salarizării

Membrii Federaţiei Sanitas vor declanşa, miercuri, grevă japoneză. Pentru ziua de joi, sindicaliștii anunță că vor picheta sediul Guvernul. Aceștia sunt nemulțumiți de măsurile luate privind salariile.

Membrii Federaţiei Sanitas sunt nemulţumiţi de prevederile Ordonanţei care a legiferat acordarea unei majorări salariale doar pentru anumite categorii de salariaţi şi doar cu 1/4 din diferenţa salariului de bază pe anul 2022 faţă de salariul de bază actual. Sindicaliști s-au aflat, luni, la masa discuțiilor, cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi, şi şeful cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean. Discuția s-a purtat la Palatul Victoria și a vizat Legea salarizării.

Reprezentanții Sanitas au arătat, însă, că din păcate, întâlnirea a avut loc după adoptarea celebrei Ordonanţe „trenuleţ” care a legiferat acordarea unei majorări doar pentru anumite categorii de salariaţi şi doar cu 1/4 din diferenţa salariului de bază pe anul 2022 faţă de salariul de bază actual.

Guvernul cere un răgaz de câteva luni

„Federaţia SANITAS a solicitat: salarii de bază pentru toţi salariaţii din Sănătate şi Asistenţă socială la nivelul anului 2022; sporuri plătite pentru toţi salariaţii la nivelul salariilor de bază aferente anului 2022”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei.

Sindicaliștii au susținut că Executivul a cerut un răgaz de patru luni de zile de zile. În această perioadă, ar urma să se facă un nou calendar pentru aplicarea integrală a Legii 153/2017.

Sindicaliștii sunt supărați că Executivul tărăgănează la nesfârşit acordarea creşterilor salariale prevăzute de Legea 153/2017.

Din acest motiv, ei au decis declanşarea „grevei japoneze” cu purtarea banderolei albe sau a însemnelor Sanitas de către toţi membri noştri de sindicat care sunt afectați. În plus, aceștia vor să iasă în stradă, în semn de protest, pentru a-și cere drepturile. Totul se va petrece în această săptămână, chiar înainte de Crăciun, mai exact în zilele de miercuri și joi.

„Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas întrunit la ora 15:00 în sesiune extraordinară a analizat situaţia creată de OUG nr. 130/17 decembrie 2021, a luat act de declaraţiile miniştrilor prezenţi astăzi (luni, n.r.) la întâlnire şi a hotărât ca fiind inacceptabile atât prevederile OUG nr. 130/2021 cât şi intenţia Guvernului de a tărăgăna la nesfârşit acordarea creşterilor salariale prevăzute de Legea 153/2017, motiv pentru care a hotărât: începând de miercuri, 22 decembrie, declanşarea „grevei japoneze” cu purtarea banderolei albe sau a însemnelor Sanitas de către toţi membri noştri de sindicat afectaţi de O.U.G. 130, pe termen nelimitat; începând de miercuri, 22 decembrie, convocarea prin intermediul Uniunilor Judeţene CNSRL – Frăţia a comisiilor de dialog social de la nivelul prefecturilor judeţene; pichetarea Guvernului României, joi 23 decembrie 2021″, se precizează în comunicatul citat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea