Rămâi conectat

Politică Administrație

Pasarela de la Partoş,cadou de sărbători! Circulaţia pe de la intrarea în Alba Iulia s-ar putea relua la finele anului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Veşti bune pentru şoferi vin despre progresul lucrărilor la Pasajul peste calea ferată de la intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Sebeş. Şi locuitorii cartierului Partoş (acum separat de restul municipiului), şi navetiştii din comunele din jurul Albei Iulia dar şi cei care vin doar ocazional în oraş pot răsufla uşuraţi, mai au nevoie doar de puţintică răbdare şi necazurile de trafic vor lua sfârşit. Cel puţin cele legate de acest proiect pentru că în această perioadă au început lucrările de modernizare a străzii Alexandru Ioan Cuza (intrarea dinspre Teiuş) şi se derulează în continuare cele la intrarea dinspre Munţii Apuseni.
Revenind la şantierul pasajului să spunem că azi s-a finalizat suprabetonarea plăcii, iar de luni vor începe lucrările de hidroizolaţie, care vor dura şi ele circa trei zile, ne-a informat Toader Turc – dirigintele de şantier. Odată finalizate hidroizolaţiile se vor putea turna cele două straturi de covor asfaltic, dar asta numai dacă nu plouă şi temperaturile nu scad sub 5 grade Celsius. Oricum asfaltarea nu este echivalentă cu deschiderea traficului pe pasaj pentru că trebuie rezolvate problemele legate de siguranţa circulaţiei, cum sunt montarea parapeţilor şi trasarea marcajelor. Rezultă că nici constructorul, nici beneficiarul – Primăria municipiului Alba Iulia, nu doresc (şi bine fac) să rişte redarea pasajului pentru trafic în condiţiile în care orice neatenţie cât de mică s-ar putea solda cu un accident grav. De aceea, spune responsabilul de proiect Iacob Podaru din partea primăriei albaiuliene cel mai optimist termen de deschidere a circulaţiei este luna decembrie. asta înseamnă o amânare faţă de estimarea iniţială cu circa o lună, dar atunci nu se luaseră în calcul problemele legate de siguranţa în trafic. Chiar şi aşa, termneul de finalizare va fi devansat faţă de cel prevăzut prin contract – 15 ianuarie 2011.

Anca DINICĂ

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea