Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE: Cadavrul unui nounăscut găsit în baia unei case de tip familial din Alba Iulia

Publicat

în

UPDATE: Medicii legişti din cadrul sericului de Medicină Legală Alba au efectuat necropsia nou născutului găsit decedat marţi, 17 aprilie în baia centrului de tip familial. Potrivit concluziilor acestora moartea fătului nu a fost una violentă, “…datele necroptice sunt caracteristice ale unui nou născut mort, iar cauza probabilă a morţii este prematuritatea”.

Marţi, 17 aprilie, în jurul orei 22.30 referentul de serviciu al unui centru de tip rezidenţial din Alba Iulia a chemat o ambulanţă, pentru că, potrivit acestuia, o tânără care locuieşte în centru acuza dureri mari în zona abdomenului. Medicii de pe ambulanţă ajunşi imediat la faţa locului au făcut o descoperire macabră. În baia casei de tip familial se afla cadavrul unui nou născut, fapt pentru care au sesizat Poliţia.

S.F., femeia care dat naştere fătului în vasul de toaletă, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba,  pentru acordarea de îngrijiri medicale. Din primele cercetări, oamenii legii au constatat că o tânără de 21 de ani, care locuieşte în instituţia de ocrotire socială a dat naştere copilului chiar în baia centrului de plasament.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit IPJ Alba, “echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că în baia casei, pe pardoseală, lângă vasul de toaletă, se afla cadavrul noului născut iar din primele cercetări efectuate de poliţişti sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, a rezultat că acesta a fost născut, în toaleta casei, de către S.F., de 21 de ani şi imediat după naştere, copilul a fost găsit decedat, în vasul toaletei de către îngrijitoarea casei, acesta fiind scos de către angajaţii ambulanţei sosiţi la faţa locului.”

Cadavrul noului născut a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii. În cauză cercetările Poliţiei sunt continuate, iar în funcţie de rezultatul necropsiei urmează a fi făcută încadrarea juridică a faptei şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

Versiunea DGASPC Alba sună puţin diferit de cea a Poliţiei. Potrivit comunicatului transmis de Firu Elena, purtătorul de cuvânt al instituţiei “pentru că tânăra acuza dureri mari, referentul de serviciu a anunţat serviciul de ambulanţă şi până la venirea acesteia a intrat în bucătărie pentru a-i face tinerei un ceai. Ambulanţa a sosit în foarte scurt timp de la solicitare, iar cei de pe ambulanţă, după ce au intrat în grupul sanitar al casei, au constatat că a avut loc o naştere spontană, cu fătul decedat. Au fost sesizate organele abilitate, respectiv  procuratura şi poliţia, iar fătul a fost preluat pentru a i se efectua examenul medico-legal. În cursul zilei de astăzi, 18 aprilie, s-a demarat o ancheta administrativă de către DGASPC Alba la centrul de tip rezidenţial şi se aşteaptă rezultatele examenului medico-legal, ale anchetelor poliţiei şi procuraturii pentru a se stabili cu exactitate cauzele  şi împrejurările în care s-a produs incidentul.”

Povestea acestei naşteri sau avort spontan, vom afla exact despre ce este vorba după ce medicii vor stabili vârsta fătului, este îngrozitoare. S.F., mama de 21 de ani este din comuna Meteş şi a crescut în instituţiile de protecţie socială din Alba. În condiţiile în care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subordinea Consiliului Judeţean Alba nu a putut să îi găsească un loc de muncă când tânăra instituţionalizată a împlinit vârsta majoratului, aceasta beneficiază în continuare de protecţie specială din partea statului pentru a-şi continua studiile şi pentru că suferă de un uşor retard mental.

Nimeni din centrul de plasament nu şi-a dat seama că tânăra este gravidă, şi chiar mai mult decât atât, aceasta susţine cu tărie că nu a întreţinut raporturi sexuale. Nici la examenul medical făcut în luna decembrie 2011 medicul de familie nu a observat că fata ar fi însărcinată.

Sorin Chirilă, directorului DGASPC Alba, subliniază şi existenţa unei stări de criză în care se află sistemul de protecţie şi asistenţă socială, respectiv criza specialiştilor. Lipsa profesionalismului unora dintre cei care muncesc în acest sistem are drept cauză în primul rând salariul, între 500 şi 750 de lei, pe care, de exemplu, îl primeşte un psiholog angajat în acest sistem. (B.P.,A.M.)

foto: arhivă

Publicitate

Ştirea zilei

Rețea de alimentare cu apă în localitatea Ocnișoara, comună Lopadea Nouă: Undă verde din partea APM Alba

Publicat

în

Rețea de alimentare cu apă în localitatea Ocnișoara, comună Lopadea Nouă: Undă verde din partea APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a dat undă verde pentru proiectul ”alimentare cu apă potabilă în localitatea Ocnișoara, comună Lopadea Nouă, județul Alba”.

În prezent în localitatea Ocnișoara, care face obiectul prezenței documentații, localitate aparțînătoare comunei Lopadea Nouă din județul Alba, nu dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă. Pentru satele Lopadea Nouă, Asinip, Băgau, Beta, Ciuguzel și Odverem există alimentare cu apă potabilă, iar în Băgau și Lopadea Nouă sunt în curs de execuție lucrări de canalizare.

Se dorește realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă în localitatea Ocnisoara, comună Lopadea Nouă . Lungimea totală a rețelei proiectate va fi de 6241 ml și s-au prevăzut 13 cămine de vane, golire, aerisire și cu reductoare de presiune amplasate conform planurilor de situație anexate.

Electrica Furnizare Discount

Conform schemei sistemului debitul solicitat la sursă va fi prelevat din distribuția localității Odverem din conducta de PEHD Pn16 De110 mm, înaintea căminului de reductor existent.

Gospodăria de Apă se va amplasa pe teritorul localității Lopadea Nouă și va fi formată din : instalație de clorinare cu hipoclorit, rezervor cilindric vertical V= 100 mc. Pentru asigurarea zonei de protecție s-a prevăzut împrejmuirea cu panouri din plasa în lungime de L= 120 m.

Lungimea totală a rețelei proiectate va fi de 6241 ml din care : Rețea de aducțiune L= 1406 ml. Rețea de distribuție apă L= 4835 ml.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Dosarul „Van Damme de Bistra”: „Școlit” cu ranga după ce a „ciripit” la poliție. 9 luni de la agresiune și o anchetă în plop

Publicat

în

VIDEO| Dosarul „Van Damme de Bistra”: „Școlit” cu ranga după ce a „ciripit” la poliție. 9 luni de la agresiune și o anchetă în plop

În data de 30 ianuarie 2021 „Van Damme de Bistra”, pe numele său Dorel R., întors în țară de la munca în străinătate, apelează numărul de urgență 112 și semnalează faptul că la o pensiune din localitate se desfășoară o petrecere privată în afara legii – la momentul respectiv măsurile de prevenire și protecție impuse de statul român nu permiteau organizarea unui astfel de eveniment indiferent de oră, sub nici o formă, localitate fiind în carantină, alături de multe alte localități și comune din România. Spiritul civic de care Dorel R. a dat dovadă avea să îl coste.

După îndelungi insistențe și o vizită la secția de poliție arondată zonei, o patrulă se deplasează cu greu la fața locului, probabil pentru că Dorel R. era deja cunoscut ca un activist împătimit al respectării regulilor de conduită impuse de starea de urgență și carantină, dar mai ales, spune acesta, pentru că pensiunea cu pricina era și este deținută de nimeni alta decât soția unui polițist din  Câmpeni, un oraș din apropiere de Bistra, ce ulterior evenimentului s-a pensionat fulgerător.

Politiștii deplasați la fața locului au considerat că nu se încalcă nici o regulă, regulament ori lege și au plecat, iar ceea ce avea să urmeze contravine oarecum cu ceea ce aceștia au constatat: la mai puțin de 1 minut de la plecarea polițiștilor doi bărbați cagulați având în „dotare” răngi s-au deplasat către autoturismul unde se aflau Dorel R. împreună cu o persoană de sex feminin, proprietara bunului mobil. Folosind obiectele contondente agresorii au distrus autoturismul și l-au agresat fizic pe Dorel R.

Electrica Furnizare Discount

„Au mers alții mai repede la pușcărie pentru că au furat un kilogram de făină”

La nouă luni de la agresiune dosarul de cercetare este „în plop”, încă la stadiul de suspecți și nu de făptași, chiar dacă victima a oferit informații cruciale ce ar fi putut să contribuie la desfășurarea anchetei și demersului de cercetare: „Au mers alții mai repede la pușcărie pentru că au furat un kilogram de făină, legea i-a considerat un pericol pentru societate, dar când ataci omul cu ranga și dai dovadă de o violență extremă, ieșită din comun, dosarul este încă la faza de suspecți, așa este când faci parte din gașca „corectă” – durează mai puțin să concepi și să naști un copil decât să fi acuzat pentru că ai atentat la viața unui om. Se aplică OMERTA, este ușor de înțeles de ce, tocmai de aceea am să fac publice absolut toate aspectele, fiindcă astfel de situații nu sunt singulare în România, aceste găști de interes ce protejează infractori este necesar să dispară, iar în fața legii să fim toți egali”, declară Dorel R. în exclusivitate pentru ZiarulUnirea.ro

ATENȚIE videoclipul conține scene de violență și limbaj licențios!

Citește mai mult

Ştirea zilei

Tranzacție IMENSĂ în județul Alba: Scandia Food cumpără producătorul de mezeluri Agra’s cu peste 10 milioane de euro

Publicat

în

Tranzacție IMENSĂ în județul Alba: Scandia Food cumpără producătorul de mezeluri Agra’s cu peste 10 milioane de euro

Grupul Scandia Food, controlat de familiile de antreprenori Gaşpar şi Creştin, a cumpărat integral producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba de la fondatorii Dan Sărmăşan şi Ligia Sanda Stîncel. Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Scandia nu au răspuns solicitării, iar oficialii Agra’s nu au dorit să comenteze. Valoarea tranzacţiei sare de 10 mil. euro, conform estimărilor ZF.

Pentru Scandia aceasta este o a doua tranzacţie în decurs de doar câteva zile, după ce recent compania a anunţat achiziţia fabricii de produse congelate Ron’s Land Green. Oficialii grupului au declarat însă anterior că au planuri să se extindă prin achiziţii.

ZF a scris încă de la începutul anului că se negociază vânzarea mai multor producători români din industria cărnii, unul dintre ei fiind Angra’s din judeţul Alba.

Electrica Furnizare Discount

Producătorul are aproape 300 de angajaţi şi procesează lunar circa 200 de tone de carne în fabrica din Oarda (Alba), conform datelor recente. Firma a avut o cifră de afaceri de 102 milioane de lei (peste 20 mil. euro) anul trecut, similară celei din 2019.

Scandia Food, cu o fabrică de conserve în judeţul Sibiu şi aproape 700 de angajaţi, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 374 de milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de anul precedent, conform datelor publice.

Tranzacţia dintre Scandia şi Agra’s a fost asistată, conform datelor ZF, de KPMG (de partea cumpărătorului) şi de Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) şi Florin Cerna (BrinkThink Management) de partea vânzătorului.

Sursa: zf.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare