Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE: Cadavrul unui nounăscut găsit în baia unei case de tip familial din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

UPDATE: Medicii legişti din cadrul sericului de Medicină Legală Alba au efectuat necropsia nou născutului găsit decedat marţi, 17 aprilie în baia centrului de tip familial. Potrivit concluziilor acestora moartea fătului nu a fost una violentă, “…datele necroptice sunt caracteristice ale unui nou născut mort, iar cauza probabilă a morţii este prematuritatea”.

Marţi, 17 aprilie, în jurul orei 22.30 referentul de serviciu al unui centru de tip rezidenţial din Alba Iulia a chemat o ambulanţă, pentru că, potrivit acestuia, o tânără care locuieşte în centru acuza dureri mari în zona abdomenului. Medicii de pe ambulanţă ajunşi imediat la faţa locului au făcut o descoperire macabră. În baia casei de tip familial se afla cadavrul unui nou născut, fapt pentru care au sesizat Poliţia.

S.F., femeia care dat naştere fătului în vasul de toaletă, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba,  pentru acordarea de îngrijiri medicale. Din primele cercetări, oamenii legii au constatat că o tânără de 21 de ani, care locuieşte în instituţia de ocrotire socială a dat naştere copilului chiar în baia centrului de plasament.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit IPJ Alba, “echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că în baia casei, pe pardoseală, lângă vasul de toaletă, se afla cadavrul noului născut iar din primele cercetări efectuate de poliţişti sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, a rezultat că acesta a fost născut, în toaleta casei, de către S.F., de 21 de ani şi imediat după naştere, copilul a fost găsit decedat, în vasul toaletei de către îngrijitoarea casei, acesta fiind scos de către angajaţii ambulanţei sosiţi la faţa locului.”

Cadavrul noului născut a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii. În cauză cercetările Poliţiei sunt continuate, iar în funcţie de rezultatul necropsiei urmează a fi făcută încadrarea juridică a faptei şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

Versiunea DGASPC Alba sună puţin diferit de cea a Poliţiei. Potrivit comunicatului transmis de Firu Elena, purtătorul de cuvânt al instituţiei “pentru că tânăra acuza dureri mari, referentul de serviciu a anunţat serviciul de ambulanţă şi până la venirea acesteia a intrat în bucătărie pentru a-i face tinerei un ceai. Ambulanţa a sosit în foarte scurt timp de la solicitare, iar cei de pe ambulanţă, după ce au intrat în grupul sanitar al casei, au constatat că a avut loc o naştere spontană, cu fătul decedat. Au fost sesizate organele abilitate, respectiv  procuratura şi poliţia, iar fătul a fost preluat pentru a i se efectua examenul medico-legal. În cursul zilei de astăzi, 18 aprilie, s-a demarat o ancheta administrativă de către DGASPC Alba la centrul de tip rezidenţial şi se aşteaptă rezultatele examenului medico-legal, ale anchetelor poliţiei şi procuraturii pentru a se stabili cu exactitate cauzele  şi împrejurările în care s-a produs incidentul.”

Povestea acestei naşteri sau avort spontan, vom afla exact despre ce este vorba după ce medicii vor stabili vârsta fătului, este îngrozitoare. S.F., mama de 21 de ani este din comuna Meteş şi a crescut în instituţiile de protecţie socială din Alba. În condiţiile în care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subordinea Consiliului Judeţean Alba nu a putut să îi găsească un loc de muncă când tânăra instituţionalizată a împlinit vârsta majoratului, aceasta beneficiază în continuare de protecţie specială din partea statului pentru a-şi continua studiile şi pentru că suferă de un uşor retard mental.

Nimeni din centrul de plasament nu şi-a dat seama că tânăra este gravidă, şi chiar mai mult decât atât, aceasta susţine cu tărie că nu a întreţinut raporturi sexuale. Nici la examenul medical făcut în luna decembrie 2011 medicul de familie nu a observat că fata ar fi însărcinată.

Sorin Chirilă, directorului DGASPC Alba, subliniază şi existenţa unei stări de criză în care se află sistemul de protecţie şi asistenţă socială, respectiv criza specialiştilor. Lipsa profesionalismului unora dintre cei care muncesc în acest sistem are drept cauză în primul rând salariul, între 500 şi 750 de lei, pe care, de exemplu, îl primeşte un psiholog angajat în acest sistem. (B.P.,A.M.)

foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Alba: Licitație cu o sumă uriașă pentru managementul proiectului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Alba: Licitație cu o sumă uriașă pentru managementul proiectului

Apa CTTA Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru asistenţă tehnică pentru Managementul si Publicitatea Proiectului. Valoarea totală estimată a investiției este de 7.816.996 lei, fără TVA.

Activitățile vizează implementarea corespunzătoare a contractului de servicii conform cerințelor Caietului de Sarcini. Obiective generale ale Asistenței Tehnice pentru Managementul Proiectului constau în:

– asigurarea unui management eficient pentru implementarea Proiectului în vederea atingerii obiectivului global și a celor specifice ale POIM asumate de către Operatorul Regional prin Contractul de Finanțare;
– asigurarea de sprijin Operatorului Regional în planificarea investițiilor viitoare și în pregătirea documentațiilor necesare pentru finanțarea și implementarea investițiilor prioritare;
– asigurarea publicității adecvate a Proiectului, în conformitate cu Manualul de Identitate Vizuală pentru Instrumentele Structurale 2014-2020 în România.

Elit - Gustul Desăvârșit

Durata estimată a contractului este de 40 luni și cuprinde următoarele activități principale:

1. Asistența tehnică pentru UIP în managementul contractelor din cadrul Proiectului
2. Optimizarea activității personalului Operatorului
3. Actualizarea Master Planului pentru serviciile de apă și apă uzată în județul Alba și pregătirea de documentații tehnico-
economice pentru investițiile prioritare
4. Actualizare Devizului General al Proiectului
5. Asigurarea publicității și promovării Proiectului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea