Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Cabinetul Cioloș vrea ca primarii să fie aleși în două tururi iar mandatele pentru toţi aleşii să crească la cinci ani. Vezi detalii!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul de guvernare propus de Cabinetul Cioloş, făcut public luni, 16 noiembrie de Biroul de presă al Guvernului, prevede “amendarea, de urgență, a legislației electorale”.

dacian-ciolosDacă acest guvern va primi votul Parlmentului, atunci s-ar putea ca la alegerile locale din aprilie 2016 să votăm primarii în două tururi de scrutin, mandatul pentru toţi aleşii să crească la cinci ani etc

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 

Programul de guvernare – Capitolul 1.2. Democrație și reprezentativitate


—Amendarea, de urgență, a legislației electorale cu stabilirea a două tururi de scrutin pentru alegerile de primari și președinți de consilii județene, eliminarea pragului pentru consiliile locale, reducerea numărului de semnături pentru independenți, posibilitatea asocierii unor independenți pe liste pentru consiliile locale, facilitarea creării de secții de votare pentru diaspora, acolo unde există o prezență semnificativă a cetățenilor români, obiectivul fiind acela că niciun proces electoral din România să nu mai fie vreodată pus sub semnul întrebării din cauza modului de organizare.

—Realizarea unui proiect de comasare a alegerilor prin uniformizarea tuturor mandatelor la cinci ani și alinierea datelor pentru alegerile prezidențiale, parlamentare, europarlamentare și locale în scopul minimizării impactului negativ al proceselor electorale asupra vieții economice și sociale a țării.

—Facilitarea implicării grupurilor cetățenești în formularea de inițiative legislative. Principalul obiectiv este acela de a armoniza numărul minim de semnături pentru o propunere legislativă prin inițiativa cetățenească, cu numărul de alegători pentru un post de parlamentar. Logica este aceea că dacă un anumit număr de alegători sunt reprezentați în parlament de un parlamentar, același număr de alegători să poată propune un proiect legislativ în mod direct, prin inițiativa cetățenească.

—Digitalizarea listelor electorale în regim de urgență și informatizarea procesului electoral pentru a evita fraudele electorale.(BT)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea