// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Bursă lunară de 200 de lei și în anul școlar 2018-2019 pentru elevii din învățământul profesional

Elevii din învățământul profesional vor beneficia și în anul școlar 2018-2019 de o bursă lunară de 200 lei. Programul național de protecție socială „Bursa profesională”, care subvenționează costurile pentru elevii din învățământul profesional, inclusiv cel dual pentru nivelul 3 de calificare profesională, va fi aplicat în continuare de Guvern.

Decizia a fost luată de Executiv în ședința de joi. Bursa profesională este acordată tuturor elevilor care frecventează învățământul învățământul profesional și constă într-un sprijin financiar lunar de 200 lei, pe perioada cursurilor școlare, a pregătirii practice și pe timpul pregătirii și susținerii examenului de certificare a calificării profesionale.

De bursă beneficiază și copiii cetățenilor străini beneficiari ai unei forme de protecție în România sau copiii cetățenilor străini, ai cetățenilor Uniunii Europene/ Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene cu drept de ședere/ rezidență pe teritoriul României, care frecventează învățământul profesional.

Învățământul dual pentru nivelul 3 de calificare, conform Cadrului național al calificărilor, este organizat după clasa a VIII-a, ca parte a învățământului secundar superior. Conform metodologiei de organizare a învățământului dual, au acces la programele de pregătire, în mod gratuit și persoanele în vârstă de maximum 26 de ani, absolvenți ai învățământului obligatoriu, care au întrerupt studiile.

Sursa: profit.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419