Rămâi conectat

Actualitate

Brazilia a confirmat primele cazuri de infectare cu Deltacron, noua variantă COVID-19. Ministrul Sănătății „Este o variantă de importanţă care necesită supraveghere”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Brazilia a confirmat primele cazuri de infectare cu Deltacron, noua variantă COVID-19. Ministrul Sănătății „Este o variantă de importanţă care necesită supraveghere”

Marcelo Queiroga, ministrul brazilian al sănătății, a confirmat în cursul zilei de marți, faptul că țara sa a înregistrat primele două cazuri de infectare cu noua variantă a COVID-19, cunoscută ca Deltacron, în urma fuziunii tulpinelor Delta și Omicron.

Queiroga a declarat jurnaliştilor că ambele cazuri s-au înregistrat în nordul ţării, în statele amazoniene Pará şi Amapá, de la graniţa cu Surinam şi Guayana Franceză.

Ministrul a corelat indirect această apropiere de frontieră cu contagierile şi, deşi nu a spus că sunt „cazuri importate”, a precizat că această variantă, denumită deja de cercetători Deltacron, „este deja prezentă în Franţa şi în alte ţări din Europa”.

Potrivit lui Queiroga, „este o variantă de importanţă care necesită supraveghere”, dar care nu trebuie să genereze nelinişte sau temeri, având în vedere că „autorităţile sanitare au fost avertizate” şi vor adopta măsurile necesare în cazul în care situaţia se agravează.

Ministrul sănătăţii a precizat că apariţia acestei noi mutaţii a coronavirusului trebuie să conducă la o mai mare conştientizare a necesităţii vaccinării, astfel încât toate persoanele să-şi completeze schema de imunizare.

Potrivit datelor oficiale, până acum 84% dintre cei 213 milioane de brazilieni s-au vaccinat cu cel puţin o doză, iar 74% au primit ambele doze de vaccin.

Brazilia este una dintre ţările cele mai afectate de pandemie din lume cu 655.249 de decese şi 29,3 milioane de cazuri în total; 171 de decese şi 11.287 de contagieri fiind raportate în ultimele 24 de ore.

În ultimele trei săptămâni, după o scădere puternică a incidenţei, majoritatea oraşelor braziliene au renunţat complet la restricţii şi au eliminat uzul obligatoriu al măştilor în exterior, o măsură la care Rio de Janeiro a renunţat şi în spaţiile interioare.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Camioanele care transportă ilegal material lemnos, nu mai pot fi confiscate: Măsura, eliminată din Codul Silvic

Nicolae Valentin

Publicat

în

Camioanele care transportă ilegal material lemnos, nu mai pot fi confiscate: Măsura, eliminată din Codul Silvic ONG-urile ce apără pădurile patriei sunt scandalizate de o modificare din Codul Silvic. Articolul ce prevede confiscarea camioanelor care transportă ilegal materiale lemnoase a fost scos. Activiștii de mediu împreună cu cei 20.000 de semnatari ai unei petiții solicită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea