Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO/FOTO:Braconaj cu curent electric pe râul Mureş. Poliţiştii au prins 4 pescari în timp ce transportau prada

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba Iulia au prins azi-noapte 4 braconieri piscicoli, care foloseau la pescuit un dispozitiv cu curent electric.

Aceştia aveau asupra lor 20 de kg de peşte proaspăt curentat, o barcă pneumatică cu motor şi alte unelte folosite pentru braconaj. Bărbaţii au pescuit ilegal peşti din speciile mreana, scobar, avat, somn, platică şi clean din râul Mureş, pe porţiunea dintre localităţile Mihalţ şi Totoi.

Toate bunurile găsite au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de peşte urmează să fie valorificată, conform prevederilor legale.

Potrivit IPJ Alba, agenţi de siguranţă publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba au identificat pe strada Dacilor din Municipiul Alba Iulia, 4 bărbaţi care transportau cu o autoutilitară cantitatea de 20 de kg de peşte, precum şi o barcă pneumatică cu motor şi dispozitive despre care exista suspiciunea că au fost folosite pentru braconaj piscicol.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în noaptea de M.E.R. de 44 de ani, din Alba Iulia împreună cu F.O.I. de 30 de ani, din Crăciunelu de Jos şi P. I., de 42 de ani, din Alba Iulia, au pescuit ilegal peşte, pe porţiunea dintre localităţile Mihalţ şi Totoi, folosind un dispozitiv electric confecţionat artizanal.

Cei 3 bărbaţi au fost ajutaţi de P.A., de 44 de ani, din Alba Iulia, care a transportat cu o autoutilitară barca şi uneltele folosite pentru braconaj precum şi prada obţinută în urma pescuitului ilegal. Cu ocazia controlului, în autospecială au mai fost găsite şi un mincioc, doua pompe pneumatice, o baterie şi un convertizor electric precum şi mai multe vase. Faţă de cei 4 suspecţi cercetările sunt continuate  sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj şi furt calificat..

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea