Rămâi conectat

Politică Administrație

BOR a informat profesorii de religie si parinții elevilor că statutul consacrat al orei de Religie ramâne nemodificat

Bogdan Presecan

Publicat

în

Sfântul Sinod a hotărât informarea de catre Centrele eparhiale a profesorilor de religie si a parinților ca până la adoptarea de către Parlamentul României a unei noi forme a Legii Educatiei Nationale (nr. 1/2011) statutul consacrat al orei de Religie ramâne nemodificat” se arată într-un comunicat al Biroului de presa al Patriarhiei Romane, intrunit in sedinta de lucru la Resedinta patriarhala, marti si miercuri, sub presedintia patriarhului Daniel.

Poziția Sfântului Sinod al BOR ‘vizavi de decizia Curtii Constitutionale a Romaniei din 12 noiembrie 2014 care a hotărât că ora de Religie nu mai este disciplină obligatorie în școli  a fost foarte clară de “îngrijorare”.

BOR doreste de asemenea incheierea unor parteneriate intre parohii si scoli pentru dezvoltarea cooperarii cu scopul ajutorarii elevilor din familii sarace sau cu risc de abandon scolar si pentru sustinerea si imbunatatirea predarii orei de Religie’ si ‘aprobarea initiativei parintilor de infiintare a Asociatiei Parinti pentru ora de Religie (APOR), cu filiale la nivel local’.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Transport GRATUIT pentru pensionarii din comuna Sântimbru pe mai multe rute ale companiei de transport local STP Alba, din județ: Noi localități s-au alăturat Asociației AIDA-TL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transport GRATUIT pentru pensionarii din comuna Sântimbru pe mai multe rute ale companiei de transport local STP Alba, din județ: Noi localități s-au alăturat Asociației AIDA-TL Pensionarii din comuna Sântimbru beneficiază de transport gratuit pe mai multe rute ale companiei de transport local STP Alba, din județ după ce noi localități s-au alăturat Asociației AIDA-TL. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea