BOR a informat profesorii de religie si parinții elevilor că statutul consacrat al orei de Religie ramâne nemodificat

Sfântul Sinod a hotărât informarea de catre Centrele eparhiale a profesorilor de religie si a parinților ca până la adoptarea de către Parlamentul României a unei noi forme a Legii Educatiei Nationale (nr. 1/2011) statutul consacrat al orei de Religie ramâne nemodificat” se arată într-un comunicat al Biroului de presa al Patriarhiei Romane, intrunit in sedinta de lucru la Resedinta patriarhala, marti si miercuri, sub presedintia patriarhului Daniel.

Poziția Sfântului Sinod al BOR ‘vizavi de decizia Curtii Constitutionale a Romaniei din 12 noiembrie 2014 care a hotărât că ora de Religie nu mai este disciplină obligatorie în școli  a fost foarte clară de “îngrijorare”.

ELIT

BOR doreste de asemenea incheierea unor parteneriate intre parohii si scoli pentru dezvoltarea cooperarii cu scopul ajutorarii elevilor din familii sarace sau cu risc de abandon scolar si pentru sustinerea si imbunatatirea predarii orei de Religie’ si ‘aprobarea initiativei parintilor de infiintare a Asociatiei Parinti pentru ora de Religie (APOR), cu filiale la nivel local’.

ADEZIUNE PLUS

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Gabriel Pleșa:,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului”

Gabriel Pleșa: ,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului” Am încredere… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

37 Comentarii

S 19 decembrie 2014 at 11:47

„BOR doreste de asemenea incheierea unor parteneriate intre parohii si scoli pentru dezvoltarea cooperarii cu scopul ajutorarii elevilor din familii sarace sau cu risc de abandon scolar si pentru sustinerea si imbunatatirea predarii orei de Religie’ si ‘aprobarea initiativei parintilor de infiintare a Asociatiei Parinti pentru ora de Religie (APOR), cu filiale la nivel local’.”
Ne-am dat Dracului, sigur ca daca „escrocul in sutana”, nu isi mai va face numarul prin scoli, scolile vor ramane goale si profesorii pe drumuri! Hai sictir, Tzapilor Puturosi!

Eminescu si Biserica 19 decembrie 2014 at 13:35

„Biserica Lui Mateiu Basarab si a lui Varlaam, maica spirituala a neamului romanesc, care a nascut unitatea limbei si unitatea etnica a poporului, ea care domneste puternica dincolo de granitele noastre si e azilul de mantuire natională in tari unde romanul nu are stat. Biserica noastra este pastratoarea elementului latin de langă Dunare, cine-o combate pe ea si ritualele ei poate fi cosmopolit, socialist, nihilist, republican, universal si orice i-o veni în minte, dar numai roman nu e !” Ziarul ‘Timpul’.

Ghita 19 decembrie 2014 at 19:44

In acel timp inca limba Bisericii Ortodoxe Romane, era Limba Slavona, limba in care se tinea liturghia, si voi ma faceti sa cred ca Eminescu, unul care a relatinizat Limba Romana, a laudat slavonizarea si deznationalizarea poporului roman, de catre biserica ortodoxa?

Așa zis-a Marius 19 decembrie 2014 at 12:01

Ajutorarea familiilor sărace e un lucru bun care nu deranjează pe nimeni. De asemenea nu deranjează implicarea bisericii în societate. Implicarea bisericii s-a făcut și se face doar în scopuri bune, caritabile.

S 19 decembrie 2014 at 13:13

Sigur, ca s-a vazut cat de „caritabila”, a fost „implicarea bisericii in societate, in sustinerea lui Ponta”, acum la alegeri!

Horea 19 decembrie 2014 at 12:08

In curand marile probleme, in dilema, nu vor mai fi rezolvate de CCR si de … BOR!

gigi 19 decembrie 2014 at 12:34

pariu ca ajutorarea saracilor nu e benevola ci ii conditioneaza sa-si vanda sufletul???

Așa zis-a Marius 19 decembrie 2014 at 12:54

Nu e ste adevărat!

S 19 decembrie 2014 at 13:16

Hai sictir, in viata mea nu am vazut vreun popa sa spuna adevarul, ca sunt „harsiti”, in minciuna si escrocherii”!

rusinica, @S, pai 19 decembrie 2014 at 13:31

asa va invata pe voi la secta?

Ghita 19 decembrie 2014 at 19:46

Dar pe la voi, pe la Asociatia Escrocilor in Sutana, ce se invata, poate minciuna, inpostura, si nemernicia?

ion 19 decembrie 2014 at 15:20

fratilor bor=furt si minciuna popi sant niste ticalosi care in fata vorbesc mieros si pe la spate te rupe ia vede-ti prin oras ce masini conduc popi (am sa revin cu poze) ca va edific si sa va conving pe voi enoriasilor evlaviosi cum va mint ca traiesc din salariul de bugetar si conduc masini de sute de euro,da sa vedeti ce case si-au tras din salariul de bugetar (foto in curand) .Mai bine nu ma ostenesc ca sa scriu ca voi nu crede-ti ca este adevarat o sa zice-ti ca sant de la nustiu ce secta NU sant unul cu picioarele pe pamant si observ ticalosia.

@ion cu i mic 19 decembrie 2014 at 16:03

Nu te mai osteni cu minciunile si cliseele tale de nedus la Biserica. In schimb ar trebui sa te ostenesti cu limba romana si gramatica ei pe care le-ai cam „fentat” la vremea lor. Daca tot invidiezi”bunastarea” preotilor, fa-te, @ion, popa si te-ai ajuns si tu! Ce zici, te duce capu’? Iti dau un exemplu de popa: Tanase Nicolae din Valea Plopului, jud Prahova care a infiat 423(patru sute douazeci si trei) de copii orfani. Pana erau 300 ii cunostea pe toti dupa nume. Sunt sute preoti in tara care au infiat si ei orfani, de la doi sau trei la cateva zeci, dupa exemplul lui Tanase N. Ce zici @ion, nu stiu ce varsta ai, dar dupa ce mai cresti si tu, ai fi in stare sa adopti macar un copil al nimanui? Apoi sa spui cate minciuni vrei despre popi.

cititorul de fiecare zi ( C.F.Z) 19 decembrie 2014 at 18:39

Stimabilule Domn, dar ce are infiatul de copii cu orele de religie ? Sau ce au popii cu orele de religie din scoli? De ce nu se ocupa Sfintiile Lor cu cateheza copiilor in parohii, in timpul lor ” sacrificat” pentru ” intarirea” obstei de enoriasi din parohiile pe care le pastoresc, si pentru care incaseaza contributia mirenilor dreptcredinciosi ( sau mai putin) din parohiile Dumnelor? Scoala romaneasca de stat nu e confesionala si pentru asta ar trebui ” despartita” de biserica.

Maria 19 decembrie 2014 at 16:37

Rezulta ca BOR este stat in stat si nu respecta LEGea

Ioan 19 decembrie 2014 at 23:15

Omul are in el suflare de Dumnezeu. Aşa cum învaţă matematică, fizică, română şi multe altele, trebuie să inveţe şi religie. Asta dacă vrem ca fii noştrii să fie oameni întregi.
Bineînţeles că şi între oamenii Bisericii sunt uscături. Asta este lumea. Ba unele uscături sunt aruncate în curtea Bisericii aşa; „De drag!” Cine vorbeşte despre Dumnezeu, referindu-se la păcatele oamenilor, este clar că este rău intenţionat. Îmi pare sincer rău pentru oamenii care s-au îndepărtat de Dumnezeu şi care caută justificare pentru îndepărtarea lor de Dumnezeu, în răutatea unor preoţi. Nu vă mai amăgiţi! Răspunsul problemelor voastre cu Dumnezeu este în sufletele voastre.
Pentru oamenii care pretind că trăiesc cu picioarele pe pământ, le-ar fi mai bine să trăiască cu sufletele în Cer.

dolfi 20 decembrie 2014 at 10:34

Care om? Bastinasii din Amazon, care n-au avut contact cu „civilizatorii albi” suflarea cui o au in ei??? Ăia pentru care noi nu existăm? Dar cei pe care i-au intalnit conchistadorii spanioli acu vreo 550 de ani?

Plimba ursu și cântă la altă masă!

@dolfi le amesteci 20 decembrie 2014 at 16:30

Toti oamenii au suflet(adica suflarea Divina) si la sfarsitul vietii acest suflet va sta in fata Judecatorului cu faptele sale(bune si rele) din timpul vietii. Cumva fii el judecat?
Sfantul Grigorie de Nyssa spune ca dupa patru legi:a) dupa legea constiintei data omului din nastere, numita si legea morala sau legea firii. Prin constiinta, care este glasul lui Dumnezeu in om, fiecare stie ce este bine si ce este rau. Dupa aceasta lege s-a condus lumea pana la Moise si vor fii judecati si cei care n-au aflat vreodata de invatatura lui Iisus; b)legea zidirilor, a intregii creatii care ne sta pururea in fata si ne spune ca este facuta atat de minunat de un Creator nevazut, este Biblia nescrisa a tuturor oamenilor; c)a treia lege, dupa care se vor judeca numai evreii, este legea scrisa a lui Moise, care s-a dat pe muntele Sinai ; d)a patra lege este Legea darului sau Evanghelia, data noua de Hristos, dupa care se vor judeca toate popoarele crestine.

dolfi 21 decembrie 2014 at 10:59

nu amestec nimic… din contra… Acolo unde semenii nostri n-au avut contact cu Biblia si „invataturile ei” traiau o existenta paradisiaca. Daca aceste „invataturi” sunt de natura divina, de ce au fost relevate doar unei maini de oameni??? restu’ erau prea prosti sa inteleaga sau zeul care le-a relevat aceste invataturi nu este omnipotent? ori poate credeti bazaconiile evreiesti cu „poporul ales”? Si de ce vechilor sarbatori „pagane” s-au suprapus sfintii noii religii? cumva ca sa fie mai usor de inghitit?

@dolfi 21 decembrie 2014 at 12:39

du-te in jungla braziliana si vezi ce viata”paradisiaca”poti trai. Apropo, pe Discovery este un serial, ‘goi in salbaticie’, poate l-ai vazut:cu se descurca 2 saptamaniniste oameni fara sa aiba la ei nimic, nici haine. Numai paradisiaca nu e viata in salbaticie. Iisus ne-a lasat invatatura sa acum 2 milenii, iar apostolilor si preotilor care i-au urmat le-a lasat acest indemn:” Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer şi pe pământ.
Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh,
Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin!”. Cu siguranta ca in vremea noastra extrem de putini sunt cei care sa nu fi auzit de Biblie siinvatatura lui Iisus. Totul de pinde de alegerea noastra, o acceptam sau nu.

dolfi 21 decembrie 2014 at 16:23

pana acu 2000 de ani, oamenii erau prea prosti nu??? si a trebuit sa fie facuta o „rectificare” de catre creator nu??? Pe baza logicii tare, asiaticii, hindusii, eschimosii, bosimanii si celelalte rase de oameni sunt inferiori. Trebuie luptat sa li se innoculeze si lor binefacerile religiei omului alb nu??? Asta a fost probabil si scuza sclaviei de pe continentele americane… Negrii erau inferiori ca nu „credeau” nu-i asa?
Daca tu crezi ca lumea moderna a noastra se datoreaza religiei te inseli… sute de ani, religia a luptat contra progresului… desi acum, toti hiper mega fericitii se plimba in bolizi de mii de euro care functioneaza pe baza descoperirilor unor… eretici!

Ghita 22 decembrie 2014 at 12:15

Apropo @Ioane, ce Drac are religia cu Dumnezeu, si care „religie”, ca sunt o multime, iar Dumnezeu, e unic! Religiile sunt facute de oameni si nu au nimic sfant in ele, singura lor legatura cu Dumnezeu, ii „ca s-au agatat de poala lui”, in rest, manipulare, indobitocire, minciuna, escrocherie, si perversitate! Amintesc numai de ritualul secret al Bisericii Ortodoxe, de Hora Calugareasca, ca fara sa fie un popa initiat in acest ritual, nu poate ajunge episcop!

gheo 19 decembrie 2014 at 23:31

religia o fraza de dinsii inventata, politica o fraza ….justitia o fraza …si noi tot prosti ,milogi si fara de speranta …dormiti in pace romani tampiti…

@gheo, te simti tampit? 20 decembrie 2014 at 15:16

Cu siguranta ca nu stiai ca Mihai Eminescu a compus o poezie deosebita, numita „Rugaciune”,Craiasa alegandu-te
Ingenunchem rugandu-te,
Inalta-ne, ne mantuie
Din valul ce ne bantuie;
Fii scut de intarire
Si zid de mantuire,
Privirea-ti adorata
Asupra-ne coboara,
O, Maica prea curata
Si pururea Fecioara,
Marie!

Noi, ce din mila Sfantului
Umbra facem pamantului,
Rugamu-ne-ndurarilor,
Luceafarului marilor;
Asculta-a noastre plangeri,
Craiasa peste ingeri,
Din neguri te arata,
Lumina dulce clara,
O, Maica prea curata
Si pururea Fecioara,
Marie!

albaiulian 20 decembrie 2014 at 10:08

BOR =ROB asta vrea sa faca din copii! robi ai bisericii. Vor sa se asigure ca vor avea „material” pt inca o generatie. Cati tineri vedeti mergand regulat la biserica????/Dupa ce mor batranii de azi ,bisericile vor fi aproape goale.De asta le e frica celor de la BOR.In tarile in care nivelul de trai e foarte ridicat,bisericile se demoleaza sau li se schimba destinatia ,in cele ca ROmania se infiinteaza la tot pasul.

@albaiuliene, 20 decembrie 2014 at 15:11

de peste 18 secole nedusii la biserica profetesc disparitia credintei si a bisericilor. Au fost si vremuri cu adevarat cumplite si tot n-au disparut, asa ca stai linistit. In toate tarile din Europa biserica e sustinuta, subventionata de stat. În multe din acestea, există o „taxă de biserică” și proceduri explicite prin care un procent din impozitele pe veniturile credincioșilor merg spre cultele de care declară că aparţin. Exemple aflate la extreme:in Grecia, Biserica Ortodoxă primește salariile de la stat și este scutită de majoritatea impozitelor. In schimb in Franta statul nu finanţează deloc bisericile, dar are un întreg sistem de facilităţi pt acestea care practic înseamnă tot o finanţare a cultelor mai generos decât cel din România.

pilu 21 decembrie 2014 at 15:01

N-a disparut pentru ca oamenii traiau intr-o indobitocire crasa.
S-au schimbat vremurile tataie, numai tu nu.

Așa zis-a Marius 20 decembrie 2014 at 18:55

Civilizația actuală are la bază modelul creștin al lui Constantin cel Mare adică un model creștin.
Istoria ne-a confirmat prin intermediul unor cercetări de specialitate, care sunt pur obiective şi nu doresc să ofere în nici un caz o perspectivă confesională exagerată, că Biserica Răsăriteană a fost prima care a dezvoltat pe scară largă o serie de aşezăminte pentru îngrijirea persoanelor bolnave în cadrul Imperiului Bizantin. Cu toate că, în prezent, Occidentul are parte atât de o reţea de spitale infinit mai dezvoltate decât Orientul, cât şi de un personal calificat care este net superior din anumite puncte de vedere celui răsăritean, lucrurile nu au stat astfel decât în ultimele două secole. Începând cu secolul al IV-lea și până în secolul al X-lea, spitalele au existat exclusiv în Imperiul Bizantin. De asemenea, pentru încă aproximativ patru secole, cele din Occident nu s-au ridicat aproape deloc la nivelul celor răsăritene. O pagină de istorie pierdută şi dată cu grabă la o parte. Biserica Ortodoxă a fost prima (şi singura pentru mai bine de cinci secole) care a angajat personal medical calificat pentru a oferi asistenţă medicală celor nevoiaşi.
Societatea se conduce după principii date de Constantin.
Nici un rege, împărat, sau orice alt conducător nu a dat acest model înafară de un împărat creștin. Constantin a fost cel care a adus principiile creștine în societate și le-a încetățenit. Prin Edictul de la Milan din anul 313, Constantin devine protector al creștinismului. Protejează prin lege pe săraci, orfani și văduve. Îmbunătățește tratamentul în închisori, ușurează eliberarea sclavilor acordând episcopilor și preoților dreptul de a-i declara liberi în biserici. Modifică legislația privind căsătoria, îngreunează divorțul, pedepsește adulterul. Ia măsuri în favoarea Bisericii creștine, scutește pe preoți de obligația funcțiilor municipale și le acordă subvenții. Înlătură din legile penale pedepsele contrare spiritului creștin (răstignirea, zdrobirea picioarelor, stigmatizarea sau arderea cu fierul roșu). Atribuie Bisericii creștine casele imperiale de judecată (basilikos oikia),care vor purta în continuare numele de basilici, nume păstrat în limba română sub termenul de biserică. Împăratul Constantin cel Mare a generalizat în 321 Duminica drept zi de odihnă în imperiu, sărbătoarea săptămânală a creștinilor, când soldații asistau la slujbe.Titlul de imperator Caesar a fost înlocuit treptat de Dominus noster. Generozitatea împăratului Constantin față de soldați a rămas legendară. El s-a îngrijit în permanență de bunăstarea veteranilor și se interesa de soarta fiilor de militari.
Primul spital fondat la Constantinopol este cel al senatorului roman Sampson, cel care îl însoțește pe Constantin cel Mare în noua sa capitală. Multe din instituțiile de asistență medicală care vor lua ființă acum vor avea ca model, așa-numitele „Basiliade”, înființate de Vasile cel Mare. Chiar Sfântul patriarh Ioan Gură de Aur preia acest model pentru spitalele construite de el începând cu anul 398, a căror administrare a fost încredințată călugărilor. Dintr-un adânc sentiment pios sau dintr-o întoarcere către cele sfinte spre sfârșitul vieții, marii demnitari bizantini sau împărații fondează și/sau administrează diverse lăcașuri pentru săraci, azile pentru bătrâni, orfelinate sau spitale; uneori aceste lăcașuri erau adăpostite în aceeași incintă, în cazul marilor mânăstiri.

Ghita 21 decembrie 2014 at 12:01

Deci din toata „pledoria ta”, inteleg, ca Biserica Crestina Orientala, Ortodoxa, a decazul in ultimii 200 de ani, ocupandu-se doar de sustinere politica, inselatorii, si exploatarea inculturii, misticismului si nestintei „popoarelor pastorite”! De ce sa laudam trecutul, neavand cu ce il compara, sa privim acum cine sunt Sacerdotii Ortodoxi, niste escroci, pusi pe inavutire doritori de un trai parazit, exploatand la maxim „perversitatea clasei politice post decembriste”!
Apropo, Constamtin cel Mare, nici nu a fost crestin, el era adeptul „Cultului lui Apolo(de pe Muntele Atos)”, pe care il comfunda cu cultul lui Iisus, maica-sa, Elena, da , a fost cestina, deci inca un sfant pagan in calendarul ortodox. Curios lucru, pe Ioan Botezatorul, popii il fac „cel mai mic dintre sfinti, si cel mai mare dintre oamenii Vechiului Testament”, cu toate ca a fust Iudeu, si a trait in „vechea lege”, pana la decapitare, iar pe „paganul Constantin”, il recunosc ca, si, „Sfantul cel Mare”!

spirit of dandy 20 decembrie 2014 at 22:11

preanesfintii bor- lega de pana acum este neconstitutionala- deci ce vorbiti ? sau pentru popolime Constitutia tarii este facultativa ? copiii mei nu vor merge la orele voastre- sa vad ce-mi faceti ? ma afurisiti ? sa vedeti cand incep eu

@spirite a lui dandy 21 decembrie 2014 at 12:30

Biserica si invatatura ei nu se opune Constitutiei.Dimpotriva Iisus ne spune sa respectam legile tarii si sa ne rugam pt conducatorii ei, caci sunt alesi si prin voia lui Dumnezeu. Invatatura Bisericii este utila credinciosilor pt castigarea vietii vesnice, pt mantuirea lor.Biblia este cea mai raspandita carte de pe glob. Cunoasterea ei este nu numai un act de credinta , ci si de cultura generala. Toate marile spirite ale lumii au cunoscut-o. Intreaba-te cat mai era din opera lui Eminescu daca n-ar fi stiut Biblia.Tutea spunea despre Shakespeare:”fara Bibliear fii fost un scriitoras din Gaiesti”. E problema ta daca nu-ti lasi copii la ora de religie, dar imagineaza-ti ca in ei s-ar putea ascunde un mare spirit,un viitor om de cultura. De ce vrei sa-i privezi,dintr-o ambitie fara sens, de cunoastere, de cultura generala? De unde sti care va fii optiunea lor cand se vor maturiza?

nICU 21 decembrie 2014 at 14:48

Dupa cum se vede unora le este foarte greu sa descifreze expresia regasita in constitutia Romaniei ” LIBERTATEA CONSTIINTEI”. Traim intr-o tara libera si deci credeti in cine vreti, inchinati/va cui vreti ca nu ar trebui sa va aiba nimeni treaba!! Dar pe voi va doare de celalti, meteahna romaneasca. De ce nu merge si x la biserica, de ce nu se inchina la cine ma inchin si eu, de ce nu face religie …… Multi confuunda mersul la biserica cu credinta!!!!! Ce ziceti de acei oameni care merg duminica de duminica la biserica si nu stiu ce diferenta este intre Craciun si Paste?Cand omul simte nevoia ed a se apropia de Dumnezeu o va face far sa-l impinga de la spate profesorul de religie sau preotul, o face pur si simplu pentru ca asa simte fiinta lui. In rest doar politica religioasa si stiu ei de ce!!

@nICU(interesant nume) 21 decembrie 2014 at 16:09

Cei pe care i-ai vazut la tv ca nu fac diferenta intre Craciun si Paste sunt cei care nu merg la Biserica duminica, ci la carciuma din sat. Sunt asemenea ateilor care cred ca de Craciun se taie porcul si de Paste , mielul. Traim intr-o tara libera in care majoritatea romanilor s-au declarat ca apartinand unui cult religios, adica 97%(ortodocsi, catolici, greco-catolici, reformati ,protestanti, neo-protestanti, musulmani etc). Se pare ca tocmai cei care se declara atei sau „liber-cugetatori”(3%) sunt cei mai vocali si nu se simt deloc confortabil, atacand majoritatea care alege credinta in Dumnezeu si mersul la Biserica. Gradul de toleranta al acestei minoritati este aproape zero si ea,minoritatea, insulta in permanenta majoritatea(„primitiva”) care se declara credincioasa.

doar atat.. 21 decembrie 2014 at 20:35

Daca e adevarat ca 97% sunt crestini, dusi la biserca, cunoscatori ai ” invataturilor” din Sfanta Scriptura, cu frica de pacate, ” absolventi” de aproape 25 de ani ai orelor de religie, de ce numarul de acte de violenta , de tot felul, incepand de la cea verbala pana la cele fizice grave, sunt pe un trend crescator, de la an la an. Oare nu trebuie sa ne dea de gandit faptul ca religia ( credinta, cultul) a devenit prea ” propovaduita” dar prea putin ” aplicata”… si atunci unde e ….importanta ei?.

albaiulian 22 decembrie 2014 at 9:20

Lasati copiii sa se maturizeze ca sa aleaga singuri daca vor religie sau nu.Asta in liceu nu in clasele primare!!! Nu-i indobitociti de mici !!

Așa zis-a Marius 22 decembrie 2014 at 13:52

Atunci o să-i lăsăm să nu facă nimic de mici, să nu se ducă la școală, să nu îi învățăm nimic, că vor ști ei după ce vor crește ce să facă! Aici e vorba de acumulare de cunoștințe, că oricum la maturitate fiecare face ce vrea. Crezi că așa se face???

Obs 23 decembrie 2014 at 16:18

Copy-Paste?

Comentariile sunt oprite