Rămâi conectat

Curier Județean

Blajul salută Marea Unire! Spectacol cu artiști renumiți dedicat Zilei Naționale a României, duminică și concert ”Rugă pentru țară ”, de 1 Decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

blajul saluta marea unire 2015Primăria Municipiului Blaj organizează duminică, 29 noiembrie, cu începere de la ora 17.00, în Catedrala Mitropolitană ”Sfânta Treime”, tradiționalul spectacol dedicat Zilei Naționale a României .

Organizatorii vor să rememoreze prin intermediul artei evenimentele istorice importante care au făcut legătura între Blaj cu a sa Câmpie a Libertății și Alba Iulia anului 1918. Vor fi amintite momente precum : discursul lui Simion Bărnuțiu, ”Deșteaptă-te, române” a lui Andrei Mureșanu sau constituirea Consiliului Național Român.

Spectacolul aduce în fața blăjenilor artiști cu renume la nivel național precum actorul Adrian Păduraru, soprana Bianca Ionescu, tenorul Răzvan Săraru și interpretele de muzică populară Leontina Pop și Maria Butilă.

Evenimentul va începe cu o rugăciune oficiată în memoria înfăptuitorilor Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 și va beneficia de prezența PS Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore de la Blaj.

ruga pentru tara la blajAl doilea eveniment dedicat Zilei Naționale a României va avea loc chiar pe 1 Decembrie, tot în Catedrala Mitropolitană ”Sfânta Treime”, punctul terminus pentru majoritatea evenimentelor importante din istoria Blajului.

Corala Armonia din Baia Mare va susține sub conducerea dirijorului Adrian Iercoșan un concert extraordinar sub titlul ”Rugă pentru țară”.

Iubitorii muzicii culte din Blaj vor avea ocazia să asculte un recital susținut de unul dintre cei mai valoroși organiști din țară, Remus Von Henning. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în prima zi urmează să aibă loc mai multe lansări de carte și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea