Rămâi conectat

Actualitate

Blajul merge „Pe urmele Papei Francisc”: Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă în comunitatea de romi din cartierul Barbu Lăutaru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Blajul merge „Pe urmele Papei Francisc”: Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă în comunitatea de romi din cartierul Barbu Lăutaru

Evenimentele care marchează aniversarea a doi ani de la vizita istorică a Papei Francisc la Blaj se vor încheia în cartierul Barbu Lăutaru, în mijlocul comunității rom, duminică 13 iunie 2021.

Începând cu ora 11:00, Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar, în numele Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major și Mitropolit, va oficia Sfânta Liturghie pe esplanada bisericii cu hramul „Sfântul Apostol Andrei și Fericitul Episcop Ioan Suciu”, devenită punct central al comunității romilor din cartierul Barbu Lăutaru.

Prin organizarea acestei celebrări liturgice, Biserica Blajului cinstește memoria și jertfa Fericiților Episcopi Martiri Greco–Catolici Români, și totodată, continuă să meargă „Pe urmele Papei Francisc”, prin prezența sa în ceea ce în discursul Sfântului Părinte a fost numit ca fiind; „periferie a periferiilor”. În cadrul acestei Sfintei Liturghii, paisprezece copilași din comunitate vor primi Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă.

După o perioadă de intensă pregătire spirituală, parcurgând drumul cunoaşterii învăţăturii creştine propus în întâlnirile de cateheză, copiii vor trăi emoţionantul moment al Primei Împărtășanii Solemne, în prezenţa familiilor lor. Vor deveni astfel membri ai comunităţii credincioșilor care participă la Taina Euharistiei, îmbrățișând pe deplin îndatoririle celor care îl urmează pe Cristos.

Cu acest prilej solemn, Sfântul Părinte Papa Francisc a trimis Binecuvântarea Sa Apostolică în mod nominal fiecăruia din cei paisprezece copii, prin intermediul Nunțiaturii Apostolice în România și al Excelenței Sale Mons. Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic.

Celebrarea va fi transmisă în direct de Maria TV și pe canalul de YouTube al Radio Blaj.

Data de 2 iunie 2019 rămâne întipărită în inimile românilor. Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică l-a primit cu dragoste pe Succesorul Sfântului Petru și a trăit un eveniment unic și mult așteptat: beatificarea celor Șapte Fericiți Episcopi Martiri Greco-Catolici Români, pe Câmpia Libertății din Blaj. Ziua istorică s-a încheiat cu întâlnirea Sanctității Sale Papa Francisc cu comunitatea romilor din cartierul Barbu Lăutaru, unde s-a reafirmat grija Bisericii Catolice față de periferiile existențiale ale societății noastre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea