Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bilete de tratament balnear 2023: Lista STAȚIUNILOR și prețurile. Cum vor fi acordate în acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bilete de tratament balnear pentru pensionari 2023: Lista STAȚIUNILOR și prețurile. Cum vor fi acordate în acest an

La începutul fiecărui an, Casa Națională de Pensii Publice contractează locuri la tratament balnear, în limita fondurilor aprobate prin bugetul asigurărilor sociale de stat, și repartizează numărul total de bilete de tratament pentru fiecare casă de pensii în funcție de numărul total de potențiali beneficiari, dar și în funcție de valorificările din anii trecuți.

Citește și: Cumpărararea de vechime în muncă pentru pensie 2023: Întrebări și răspunsuri pentru cei care doresc să își completeze perioadele lipsă

Pentru a beneficia de biletele de tratament, pensionarii depun cerere în care menționează trei locații (stațiuni) și ulterior, în funcție de locurile disponibile, sunt repartizați. La depunerea cererii, se prezintă și act de identitate (carte de identitate/buletin) și cupon de pensie. Apoi, în luna în care doresc să meargă la tratament, înainte de a fi selectați, trebuie să prezinte bilet de trimitere de la medicul de familie (valabil cel mult 30 de zile).

Următoarele serii (cu durata de 16 zile) vor fi din datele: 22 mai, 7 iunie, 23 iunie, 9 iulie, 25 iulie, 10 august, 26 august, 11 septembrie, 27 septembrie, 13 octombrie, 29 octombrie, 14 noiembrie și 30 noiembrie.

Citește și: Pensii 2023: Indemnizația socială pentru pensionari. Valorea și numărul beneficiarilor

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii (dovedesc existența unei afecțiuni medicale care să necesite tratament balnear).

Pentru a beneficia de biletele de tratament balnear gratuit, pensionarii depun o cerere la Casa de Pensii teritorială. Pentru beneficiarii din Alba, cererile și actele aferente se pot transmite, doar din momentul în care locurile sunt aprobate, astfel: prin poștă; fax: 0258/819.083; e-mail la [email protected] sau direct la sediul CJP Alba: adresa: C.J.P. Alba: Alba Iulia, str. Tudor Vladimirescu nr. 61. Cererile se depun cu cel puţin 30 de zile înainte de prima perioadă pentru care se solicită biletul. Se completează cu majuscule, numai pe formularul tipizat aprobat.

Citește și: Noutăți pensii 2023: Indemnizație socială pentru pensionari

Stațiunile în care se acordă bilete de tratament pentru pensionari sunt de interes național și local. Cele de interes național sunt Amara, Azuga, Buşteni, Buziaş, Băile Govora, Băile Felix, Băile Herculane, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Câmpulung Moldovenesc, Cap Aurora, Călimăneşti-Căciulata, Costineşti, Covasna, Eforie Nord, Eforie Sud, Geoagiu-Băi, Gura Humorului, Jupiter, Mamaia, Mangalia, Moneasa, Neptun-Olimp, Poiana Braşov, Predeal, Pucioasa, Slănic, Saturn, Sinaia, Sângeorz-Băi, Slănic-Moldova, Sovata, Târgu Ocna, Târgu-Neamţ, Techirghiol, Vatra Dornei, Venus, Voineasa, Zona Parâng-Petroşani, Zona turistică a municipiului Piatra-Neamţ și Râşnov-Braşov. Cele de inters local sunt 1 Mai, Albac, Albeştii de Muscel, Arieşeni, Balvanyos, Bazna, Bălţăteşti, Băile Homorod, Băile Turda, Băile Băiţa, Borsec, Borşa, Bran, Breaza, Călacea, Cheia, Crivaia, Durău, Harghita-Băi, Horezu, Izvoru Mureşului, Lacu Roşu, Lacu Sărat, Lipova, Moieciu, Ocna Sibiului, Ocna Şugatag, Păltiniş, Pârâul Rece, Praid, Săcelu, Sărata Monteoru, Secu, Semenic, Snagov, Stâna de Vale, Straja, Soveja, Tăşnad, Timişu de Sus, Tinca, Trei Ape, Vălenii de Munte, Vaţa de Jos, Vişeu de Sus, Zona Fântânele, Zona Muntele Băişorii și Zona Şuior – Baia Sprie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea