Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Bilete cu valabilitate de o zi şi internet gratuit în autobuzele STP Alba Iulia, de Ziua Naţională a României

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

STPCetăţenii municipiului Alba Iulia şi oaspeţii care vor vizita oraşul cu prilejul Zilei Naţionale a României vor putea circula cu autobuzele Societăţii de Transport Public Alba Iulia pe orice traseu, în toate zonele tarifare, întreaga zi, achitând preţul unui singur bilet care va fi valabil pe tot parcusul zilei de 1 Decembrie. În acest fel, STP încearcă să încurajeze cât mai multă lume să vină în Capitala Marii Uniri cu prilejul acestei zile speciale pentru toţi românii.

„STP face acest gest în fiecare an pentru a-i încuraja să vină la Alba Iulia pe cât mai mulţi dintre cetăţenii din zonele situate în jurul municipiului, acoperite de traseele STP. Este un cadou pe care îl facem de Ziua Naţională şi reprezintă modul nostru de a sprijini autorităţile locale care organizează manifestările dedicate acestei zile”, a spus directorul STP Alba Iulia, Stelian Nicola.

Societatea de Transport Public Alba Iulia va suplimenta cursele care fac legătura dintre zona autogării şi a gării şi cea a Platoului Romanilor din Cetate şi a celorlalte locuri de desfăşurare a evenimentelor, asigurându-se o fluenţă crescută a mijloacelor de transport, astfel încât oamenii să nu fie nevoiţi să aştepte în frig.

Un bilet costă 2,0 lei în zona tarifară 1 (în interiorul oraşului) şi este în mod normal valabil o oră pe toate traseele STP, dar, cu prilejul Sărbătorii Zilei Naţionale, acest bilet îşi va prelungi valabilitatea la o zi. Şi biletele cu preţ diferit aferente celorlalte zone tarifare vor fi de asemenea valabile întreaga zi. Biletele achiziţionate prin SMS, la preţul de 0,40 euro plus TVA, sunt valabile doar în zona tarifară 1.

*Internet gratuit în autobuze, pentru prima dată în România
Din data de 1 decembrie 2013, călătorii din Alba Iulia şi zona metropolitană vor avea posibilitatea să se conecteze la Internet wireless în orice mijloc de  transport al STP, indiferent de ruta pe care circulă. Operatorul de transport din Alba Iulia introduce acest serviciu, în mod gratuit, în premieră în România.
În perioada 1 – 8 decembrie 2013, accesul va fi liber pentru toţi călătorii. După această perioadă, se vor putea conecta la internet doar posesorii de carduri de mobilitate urbană. Accesul la internet va fi gratuit şi se va face pe baza unui cod de acces ce poate fi obţinut în două moduri: de la orice chioşc STP sau online, la prima accesare a serviciului STP WiFi, pe baza codului numeric personal (CNP) al posesorului de card.

Informaţii privind zonele tarifare şi preţul biletelor:
Există şapte zone pentru care se aplică tarife diferite pentru abonamente şi biletele de călătorie. Valabilitatea biletelor este diferită, între 60 – 120 de minute, în funcţie de zona tarifară, pentru a permite fiecărui călător să beneficieze de cel puţin 30 de minute în zona 1 (municipiul Alba Iulia) în preţul aceluiaşi bilet.

Zona tarifară 1 (roşu) cuprinde municipiul Alba Iulia. Preţul unui bilet valabil în mod normal 60 de minute (din momentul validării) este de 2 lei.

Zona tarifară 2 (orange) cuprinde localităţile: Drâmbar, Teleac, Limba, Sântimbru şi Ciugud. Preţul unui bilet valabil în mod normal 60 de minute este de 4,5 lei.

Zona tarifară 3 (galben) cuprinde localităţile: Şard, Hăpria, Totoi, Şeuşa, Oiejdea şi Ighiu. Biletul costă 5,5 lei şi este valabil de 60 de minute în mod normal.

Zona tarifară 4 (verde) cuprinde localităţile: Ţelna, Bucerdea Vinoasă, Craiva, Ighiel, Galda de Jos, Dumitra şi Mesentea. Preţul unui bilet valabil 70 de minute este de 6 lei.

Zona tarifară 5 (indigo) cuprinde localităţile: Cricău, Benic, Tibru şi Galda de Sus. Preţul biletului este de 6,5 lei, iar valabilitatea este de 90 de minute.

Zona tarifară 6 (gri) acoperă traseul Alba Iulia – Poiana Galdei. Preţul unui bilet valabil în mod normal 90 de minute este de 7,0 lei.

Zona 7 (maro) acoperă traseul Alba Iulia – Întregalde. Preţul unui bilet de călătorie, valabil în mod normal 120 de minute, este de 10 lei.

Alba Iulia deţine unul dintre cele mai perfomante sisteme de transport public din România, multe dintre îmbunătăţirile realizate în ultimii ani reprezentând premiere naţionale. STP Alba Iulia este compania de transport public care a reuşit în ultimii ani să crească semnificativ calitatea serviciilor, aproape de toate standardele din Uniunea Europeană: anunţare vocală (prin sistemul voice – box) şi vizuală (prin panouri de afişaj) în staţii şi autobuze, valabilitatea biletului extinsă la o oră, posibilitatea achitării biletului prin SMS, ticketing electronic şi multe altele, STP Alba Iulia fiind declarată luna trecută de către Uniunea Internaţională de Transport Rutier cel mai bun transportator cu autobuze din Europa în 2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Obiceiuri, superstiţii și tradiții de Florii: Ramurile de salcie sunt așezate înainte de culcare sub pernele fetelor nemăritate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Duminica Floriilor • Obiceiuri de Florii •  Superstiţii de Florii • Tradiţii de Florii Sărbătoarea Floriilor reprezintă cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele. Ea rememorează intrarea Domnului Iisus în Ierusalim, unde a fost aclamat de locuitorii oraşului şi întâmpinat cu frunze de palmier, şi fiind totodată sărbătoarea celor care poartă nume de flori. De Florii, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea