Rămâi conectat

Actualitate

Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” : Elevii Liceului Sportiv Alba Iulia l-au omagiat pe Eminescu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Un grup de elevi ai Liceului Sportiv Alba Iulia, însoţit de înv. Constantina David, a efectuat o vizită la Secţia de Copii a Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, pentru a marca împlinirea a 123 de ani de la moartea poetului nostru naţional, Mihai Eminescu. Au asistat bibliotecarele Felicia Colda, Monica Avram, Eugenia Danciu şi Anca Miron, care s-au dovedit gazde calde şi primitoare, adevărate prietene ale copiilor.

În jurul miniexpoziţiei de carte omagiale, copiii pregătiţi de învăţătoarele Constantina David, Maria Jurca, Maria Popa şi Angela Pârvulescu au recitat din lirica eminesciană şi au interpretat melodii pe versuri de Mihai Eminescu. Dintre acestea amintim doar câteva dintre cele mai cunoscute poeme: „Somnoroase păsărele”, „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”, „Ce te legeni”, „Fiind băiet păduri cutreieram”, „Lacul” şi altele, printre şcolari descoperind şi o fetiţă foarte talentată, de o expresivitate artistică remarcabilă. Un moment special a fost oferit chiar de înv. Constantina David, care a cântat câteva strofe din „Pe lângă plopii fără soţ”. Totodată, elevii au prezentat şi câteva creaţii proprii: două compuneri şi o poezie.La rândul ei, poeta şi bibliotecara Felicia Colda a recitat cu sensibilitate un fragment din „Luceafărul”, oferindu-le copiilor un crâmpei de spiritualitate românească. La final, elevii au fost recompensaţi cu bomboane şi cărţi de citit, ca să aibă hrană sufletească pentru întreaga vacanţă. De asemenea, li s-a lansat invitaţia de a oferi creaţiile lor pentru panourile expoziţionale din cadrul Secţiei pentru Copii şi site-ul www.bjalba.ro şi, evident, de a vizita cât mai des Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba.

Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație Florin Piersic a suferit o operație complicată la Spitalul Foișor din București. În cadrul procedurii chirurgicale dificile, medicii i-au implantat actorului o proteză temporară dotată cu o pompă de antibiotic, destinată să sterilizeze zona afectată. Evoluția postoperatorie a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea