Rămâi conectat

Curier Județean

Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba, pentru prima dată într-un parteneriat interbibliotecar de talie națională. Colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parteneriatul a fost însoțit de lansarea cărții ,,Singular. Lamentări, observați, studii, poezii și alte texte ale artistului A.G. Weinberger” și de un concept muzical nou semnat de același artist.

Luna octombrie a anului 2017 a adus în portofoliul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba primul parteneriat interbibliotecar de talie națională prin semnarea la Sibiu a parteneriatului cadru de colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

Parteneriatul cadru semnat de cei doi manageri, Silvan Stâncel din partea Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba și Silviu Borș din partea Biblioteci Județene ASTRA Sibiu, s-a încheiat cu scopul asigurării unui cadru general de colaborare între cele două instituții în vederea desfășurării de programe și proiecte comune, care să contribuie semnificativ la îmbunătățirea și îmbogățirea vieții culturale a comunități pe care o deservește și să determine în timp evoluția intelectuală individuală și colectivă a membrilor acestei comunități.

Semnarea parteneriatului cadru de la Sibiu a fost însoțită și de derularea primului proiect comun: un concept inedit, un spectacol multimedia gândit sub forma unei călătorii muzicale de-a lungul secolelor, transpusă în ritmuri pornind de la blues-ul tradițional și până la electro, toate într-un minunat recital de virtuozitate oferit de cel mai bun interpret de blues din România actuală – A.G. Weinberger.

Momentul muzical a fost urmat de un moment literar prin lansarea cărți ,,Singular. Lamentări, observați, studii, poezii și alte texte ale artistului A.G. Weinberger”. Cartea prezentată de Silvan Stâncel, conține eseuri, poezii, studii și articole de muzicologie, o selecție de texte cuprinse într-o formulă originală care se bucură și de o calitate editorială de excepție.

A.G.Weinberger s-a născut în 1965 la Oradea și este muzician și realizator de emisiuni muzicale. Începând cu anii optzeci trece de la muzica rock la stilul care îl definește cel mai bine devenind promotorul blues-ului american în România. De-a lungul anilor a făcut săli pline în turneele din țară și în Germania, Elveția, Israel, Turcia și Ungaria. Începând cu anii nouăzeci produce primele sale discuri, anul 1997 aducându-i și premiul pentru cel mai bun disc de jazz al anului cu albumul Standard Weinberger iar discul Nashville Calling a fost primul disc cu blues produs integral în SUA de către un muzician român. Pentru merite artistice deosebite și promovarea României în lume a fost decorat în 2011  de către Președintele României cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Proiectul face parte din Programul minimal pe anul 2017 al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, Programul 7 ADMINISTRAȚIA FUNCȚIONALĂ/7.5 Parteneriate și are ca scop încheierea de parteneriate și colaborări cu entități culturale menite să aducă plus valoare în viața culturală a comunității.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare Interacțiunea cu persoane necunoscute, bullying-ul sau accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului sunt printre temele discutate de polițiști cu cei peste 600 de elevi. Polițiștii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea