Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Beniamin Todosiu, deputatul USR PLUS, despre criza coaliției de guvernare: „PNDL 3 este o hoție!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Beniamin Todosiu, deputatul USR PLUS, despre criza coaliției de guvernare: „PNDL 3 este o hoție!”

Deputatul USR PLUS, Beniamin Todosiu, a criticat dur criza coaliției de guvernare, susținând că „este momentul în care USR – PLUS își reconfirmă angajamentul luat în fața românilor: guvernăm corect, transparent și oprim risipa banului public”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Am început astăzi sesiunea parlamentară cu o criză în coaliția de guvernare generată de intenția premierului Florin Cîțu de a aproba „pe sub masă” PNDL 3.

Este momentul în care USR – PLUS își reconfirmă angajamentul luat în fața românilor: guvernăm corect, transparent și oprim risipa banului public. Nu vom negocia niciodată aceste principii și în niciun caz nu vom negocia interesul românilor.

Acesta este motivul pentru care colegii mei din Guvernul României s-au opus aprobării Programului „Anghel Saligny” (PNDL 3), pe care premierul dorea să îl treacă astăzi, printr-un joc de culise, în ședința de Guvern. Ne opunem pentru că acest program nu face altceva decât să continue risipa banului public de pe vremea guvernării PSD, neavând criterii clare de alocare a fondurilor și de evaluare a implementării proiectelor.

Nu putem accepta ca banii publici să fie aruncați ca recompensă politică pentru primarii liberali care îl vor susține pe Florin Cîțu în lupta internă din partid. În contextul actual, România are nevoie de fiecare leu care să ajungă în proiecte cu viziune, care să producă dezvoltarea reală a comunităților locale.

În urma ședinței de urgență a parlamentarilor USR PLUS împreună cu membri USR PLUS ai Guvernului, am dat mandat președintelui Dan Barna și colegilor din Guvern să meargă la ședința Executivului cu toate opțiunile pe masă.

Acestea pot fi: continuarea guvernării cu respectarea de către partenerii din coaliție a tuturor proiectelor USR PLUS (taxe pe salariul minim, desființarea SIJ, fonduri pentru infrastructura rutieră și feroviară, promovarea principiului „fără penali în funcții publice”) sau inclusiv moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu.

Partenerii noștri de coaliție trebuie să înțeleagă că România are nevoie să fie guvernată cu măsuri serioase și echilibrate. Nu are nevoie de jocuri de culise și înțelegeri pe sub masă pentru ca o tabără sau alta din PNL să se impună în alegerile interne”, a transmis deputatul USR PLUS Beniamin Todosiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea