Rămâi conectat

Actualitate

BCCO și DIICOT Alba ”lovesc” din nou: Alin Șimota, patronul Jiului Petroşani audiat de procurori

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

perchezitii droguriOpt învinuiţi din Hunedoara vor fi audiați în cursul zilei de marți, la sediul DIICOT Alba, în urma destructurării unei grupări infracționale organizate deosebit de violentă, specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune, care a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara.

Potrivit procurorilor, ”capul” grupării este Alin Șimota (patronul echipei de fotbal Jiul Petrpșani).

Din materialul probator aflat la dosarul cauzei rezultă că  liderul grupării era Şimota Alin, cel care transmitea ordinele către inculpatul Litera Constantin Cristian, acesta din urmă asigurând punerea lor în executare. La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate  adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii.

Tot astfel, un candidat pentru funcţia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Simota Alin pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.

În cauză s-au efectuat 7 percheziţii la diferite locatii din  judeţul  Hunedoara.

Cercetările se efectuează împreună cu ofiţeri delegaţi de la IPJ ALBA şi BCCO ALBA IULIA. Suportul tehnic, informativ şi logistic a fost asigurat de  SRI, DIPI şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba”, se arată în comunicatul DIICOT Alba, dat publicității.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea