BCCO Alba Iulia și DIICOT Sibiu au destructurat o grupare specializată în infracțiuni economice – Percheziții la sediile unei firme de asigurări

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Alba Iulia și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu au efectuat 13 percheziții în județul Sibiu și în București și Ilfov, la sediile unei firme de asigurări și la persoane bănuite de comiterea de infracțiuni economice.

La data de 2 martie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba –Iulia și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu au efectuat 13 percheziţii care au vizat sediile din Sibiu și București ale unei firme de asigurări, precum și locuințele unor persoane din Sibiu, București și Ilfov.

USR - Alegeri parlamentare 2020

La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti şi luptători de la serviciile pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba şi Sibiu. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Urmărirea penală se efectuează față de 10 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor ”în  cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu  anul 2015, la iniţiativa suspectului C.I., suspecţii  M.D., C.G., P.A. şi T.A. au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care s-a urmărit protejarea intereselor financiare  pe care le aveau în cadrul unei societăţi de asigurare şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România”.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu  au fost aduse, în vederea audierii,  un numar de 27 de persoane.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419