Rămâi conectat

Curier Județean

BCCO Alba Iulia și DIICOT Sibiu au destructurat o grupare specializată în infracțiuni economice – Percheziții la sediile unei firme de asigurări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Alba Iulia și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu au efectuat 13 percheziții în județul Sibiu și în București și Ilfov, la sediile unei firme de asigurări și la persoane bănuite de comiterea de infracțiuni economice.

La data de 2 martie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba –Iulia și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu au efectuat 13 percheziţii care au vizat sediile din Sibiu și București ale unei firme de asigurări, precum și locuințele unor persoane din Sibiu, București și Ilfov.

La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti şi luptători de la serviciile pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba şi Sibiu. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații.

Urmărirea penală se efectuează față de 10 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor ”în  cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu  anul 2015, la iniţiativa suspectului C.I., suspecţii  M.D., C.G., P.A. şi T.A. au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care s-a urmărit protejarea intereselor financiare  pe care le aveau în cadrul unei societăţi de asigurare şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România”.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu  au fost aduse, în vederea audierii,  un numar de 27 de persoane.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare Interacțiunea cu persoane necunoscute, bullying-ul sau accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului sunt printre temele discutate de polițiști cu cei peste 600 de elevi. Polițiștii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea