Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbatul care a provocat accidentul rutier mortal de la Aiud a fost arestat

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ştefan Tiberiu Balazs, șoferul care, fiind sub influenţa alcoolului, a provocat, în noaptea de marți spre miercuri, la Aiud, un accident rutier în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, este cercetat în stare de arest preventiv.

La data de 11.12.2013, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au luat măsura reţinerii faţă de bărbatul în vârstă de 47 de ani, din municipiul Aiud, care în noaptea de 10/11.12.2013, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului, a provocat un accident rutier în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa.

După producea accidentului șoferul s-a supus doar unei recoltări de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, refuzând recoltarea celei de-a doua probe. Potrivit rezultatelor de laborator, acesta avea o concentraţie alcoolică în sânge de 1,8 g/l alcool pur în aerul expirat (pentru singura proba de sânge recoltată).

În sarcina acestuia a fost reţinute infracţiunile de ucidere din culpă, refuz de recoltare de probe biologice de sânge şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În cursul zilei de ieri, 11.12.2013, B.S.T. a fost prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Aiud şi instanței de judecată care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile.

Reamintim că la data de 11.12.2013,ora 0024 pe DN 1, la km 406, B.S.T., de 47 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Aiud – Alba Iulia, la efectuarea virajului spre stânga, în dreptului drumului care duce spre localitatea Rădeşti, nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare condusă de F.V., de 60 de ani, din Cluj Napoca, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului autoutilitara a fost proiectată pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu un tir condus de I.M., de 39 de ani, din municipiul Constanţa.

În urma accidentului F.V. a decedat iar ceilalţi doi conducători auto au suferit leziuni corporale uşoare.

În urma testărilor alcoolscop, pentru B.S.T. a rezultat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat în timp ce pentru I.M. rezultatul a fost negativ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea