Actualitate
Bărbat din Buzău, cercetat pentru furt la Aiud. A sustras dintr-un magazin bunuri în valoare de 129 de lei
Joi, 14 iulie 2016, poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud – Biroul Ordine Publică au surprins un bărbat de 45 de ani din Buzău care a sustras mai multe bunuri din incinta unui magazin.
Bunurile sustrase au fost predate reprezentanților magazinului, prejudiciul in valoare de 129,86 lei fiind recuperat in totalitate.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 228 alineatul 1din Codul Penal.

Actualitate
Românii au început să pună bani deoparte pentru zile negre. SONDAJ CEC Bank
Românii au început să pună bani deoparte pentru zile negre. SONDAJ CEC Bank
50% dintre români apreciază că situația lor financiară s-a înrăutățit față de anul trecut, iar 38% au anticipații pesimiste și se așteaptă ca situația să se înrăutățească, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.
Principalul motiv de îngrijorare este creșterea prețurilor la energie – menționată de 38,5% dintre respondenți, în creștere cu 60% față de un sondaj similar realizat trimestrul trecut. Următoarele motive în topul îngrijorărilor este pandemia (16,3% – în creștere față de sondajul realizat în primul trimestru al acestui an) și riscurile la adresa aprovizionării cu alimente și bunuri de necesitate (14,6%).
Îngrijorările față de conflictul din Ucraina, care se aflau pe locul doi în trimestrul trecut au coborât pe locul 5 (reducere de 50% în ponderea răspunsurilor), în timp ce perspectiva șomajului îi îngrijorează doar pe 5% dintre români, iar dificultățile la plata ratelor – pe 6% dintre aceștia.
În contextul incertitudinilor și perspectivelor pesimiste, românii au început să pună bani deoparte. Astfel, dacă în primul trimestru, doar 47% dintre respondenți declarau că strâng bani lunar, acum ponderea a urcat la 63%. Majoritatea reușește să pună deoparte sume modeste: sub 300 de lei lunar (28,6%) și între 300 și 600 de lei (17,9%). Ponderea celor care declară că au un fond de urgență care să le acopere cheltuielile pe 3 luni a urcat de la 28,24% la 36,95%. CEC Bank încurajează un comportament financiar sănătos și oferă dobânzi atractive la depozite, de până la 7,7% pe an.
Cash-ul rămâne modalitatea preferată de economisire, cu o pondere de circa 47% – în scădere însă față de trimestrul trecut, urmând plasamentele la bănci – cu o pondere de 43,7%, în contextul în care valuta și conturile curente au o pondere de peste 2 ori mai mare decât depozitele.
În ceea ce privește îndatorarea, 6 din 10 respondenți au contractat credite, iar dintre aceștia, 40% s-au împrumutat pentru casă. Pentru marea majoritate, plata ratelor nu ar trebui să ridice probleme, peste 60% dintre respondenții cu credite declarând că serviciul datoriei reprezintă mai puțin de 25% din veniturile lunare. Întrebați dacă au avut dificultăți la plata ratelor, 55% dintre respondenți au negat acest lucru, iar alți 34% au spus că li s-a întâmplat uneori.
Sondajul a fost realizat online, de Finzoom, la cererea CEC Bank, în luna iunie, pe un eșantion reprezentativ de peste 1.390 de respondenți din toată țara.
Despre CEC Bank
CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 50,4 de miliarde lei, la sfârșitul primului trimestru din 2022.
CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking, mobile banking și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.
Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.
Actualitate
SCUTUL PĂDURII în Alba: O firmă din Țara Moților a primit AMENDĂ pentru că NU a avut documente legale pentru 31,4 metri cubi de material lemnos
SCUTUL PĂDURII în Alba: O firmă din Țara Moților a primit AMENDĂ pentru că NU a avut documente legale pentru 31,4 metri cubi de material lemnos
Poliţiştii au confiscat 31 de metri cubi de material lemnos, în urma unui control la o societate comercială din Câmpeni, specializată în depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.
În perioada 4 – 8 august 2022, poliţiştii din Câmpeni împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba și cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au efectuat un control la o societate comercială din Câmpeni, specializată în depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de proveniență pentru cantitatea de 31,4 metri cubi de material lemnos.
Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar reprezentantul societății comerciale a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.
Actualitate
VIDEO| Sindicatele din Poliție protestează la Ministerul Finanțelor: Care sunt revendicările oamenilor legii
VIDEO| Sindicatele din Poliție protestează la Ministerul Finanțelor: Care sunt revendicările oamenilor legii
Sindicaliștii din poliție protestează marţi, de la ora 10.00, la Ministerul Finanţelor, afirmând că drepturile lor şi ale întregii familii ocupaţionale bugetare Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, dar şi ale pensionarilor militari (rezervişti din Armată şi Poliţie, care pot fi rechemaţi oricând, la ordin, în activitate, conform Legii nr. 446/2006), sunt în continuare ignorate.
Protestatarii din MAI cer aplicarea legii cadru de salarizare cu acordarea sporurilor și actualizarea și recalcularea pensiilor militarilor de stat.
Sindicaliştii precizează că de marţi declanşează seria protestelor pe termen nelimitat.
”Drepturile noastre şi ale întregii familii ocupaţionale bugetare Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, dar şi ale pensionarilor militari (rezervişti din Armată şi Poliţie, care pot fi rechemaţi oricând, la ordin, în activitate, conform Legii nr. 446/2006), sunt în continuare sfidate grosolan de către actualul Guvern. Mai mult, printr-un proiect legislativ iniţiat acum câteva zile de Ministerul Muncii (confirmat oficial de către ministrul de resort al Coaliţiei), se continuă haosul în sistemul bugetar de salarizare, şi aşa discreţionar şi politizat, astfel încât doar câteva ministere, alese pe sprânceană, plus INS (pentru ,,complexitatea muncii desfăşurate” – cităm din nota de fundamentare), laolaltă cu toate structurile lor teritoriale, ar beneficia de o majorare a salariului de bază de 15% (să ne explicăm: nu depreciem munca din diferite domenii de activitate şi am evitat tot timpul să ne uităm în curtea altora, dar o astfel de sintagmă justificativă, inventată de iniţiatorul OUG, este de neînţeles, prin raportare la noi şi la celelalte ocupaţii bugetare)”, a transmis sindicatul.
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual acuză că, în timp ce o majorare consistentă, de până la 50%, ar urma să fie acordată tuturor angajaţilor de la stat, care lucrează în domeniul fondurilor europene, angajaţii pe care îi reprezintă ar beneficia doar de jumătate din diferenţa amânată doi ani, care trebuia acordată, integral, la 1 ianuarie 2022, ”în fond, sume infime, de 150-200 lei, anulate de inflaţia majoră a ultimilor ani”.
”Nopţile nedormite şi eforturile mari ale colegilor de la Frontieră, de la Imigrări, de la Combaterea Crimei Organizate şi Antidrog sau din alte structuri, pentru securizarea graniţelor UE, dar şi sfidarea miilor de poliţişti judiciarişti, care susţin activitatea Parchetelor şi întregul proces penal românesc, pe salarii îngheţate la nivel infim, niciuna dintre aceste probleme sau misiuni nu este atât de ,,complexă” pentru guvernanţi, încât să le dea de gândit să aplice măcar legea salarizării, pe care tot ei au votat-o în Parlament! Dacă nu vom avea un răspuns pozitiv din partea Guvernului, cât mai urgent, vom extinde manifestările, în mod legal, la nivel naţional, recurgând la acţiuni de protest inedite! Pentru că ne-a ajuns cuţitul la os!”, conchid sindicaliştii.
Sursa: antena3.ro
foto video: facebook – SNPPC
-
Actualitateacum 8 ore
9 august – Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor
-
Actualitateacum 6 ore
TOP 5 mărci de mașini noi cumpărate în România: Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut față de anul trecut
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi
-
Actualitateacum 4 ore
Bani pentru producătorii din sectorul agricol: Cine este eligibil pentru sumele de până la 100.000 de euro
-
Actualitateacum 22 de ore
Alexandru Rafila recomandă folosirea măștii de protecție în școli: „Dacă şcolile respectă aceste condiţii lucrurile pot fi ţinute sub control”
-
Curier Județeanacum 23 de ore
COD PORTOCALIU de furtuni în Aiud, Ocna Mureș, Teiuș și alte 7 localități: Averse, grindină și descărcări electrice
-
Ştirea Taacum 21 de ore
FOTO ȘTIREA TA| Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”