Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bărbat din Alba, condamnat pentru subvenții ilegale va fi extrădat din Austria: Cum a păcălit statul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbat din Alba, condamnat pentru subvenții ilegale va fi extrădat din Austria: Cum a păcălit statul

Un bărbat în vârstă de 29 de ani din Alba Iulia, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, va fi extrădat din Austria. Bărbatul locuiește în această țară din februarie 2023, ulterior primind condamnarea la închisoare.

Acesta a depus, în campania aferentă anului 2019, la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Alba o cerere unică de plată folosind date false. Acesta a declarat în mod nereal faptul că deține în exploatația agricolă 402 ovine și a solicitat subvenții pentru 390 de ovine, menționând faptul că datele înscrise sunt reale, complete, corecte și valabile.

Rezultatul a fost obținerea pe nedrept de fonduri în sumă de 8.735 de lei ce au ca sursă de finanțare bugetul de stat. Anterior a mai fost condamnat pentru infracțiuni rutiere, în alte două dosare penale, rezultând pedeapsa finală de 4 ani și 4 luni în regim de detenție.

Acesta a fost dat în urmărire națională și internațională, numele și fotografia fiind publicate pe site-ul Poliției Române. Recent, Tribunalul Alba a admis o cerere de extrădare formulată de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională-Biroul Naţional Sirene din Ministerul Afecerilor Interne.

”Biroul Naţional Sirene a precizat faptul că persoana solicitată figurează cu o adresă permanentă şi locuieşte în Austria începând cu data de 01.02.2023. Instanța apreciază că identificarea datelor privind o adresă permanentă constituie «localizarea pe teritoriul unui stat străin a unei persoane». (…) În cauza de faţă, instanţa apreciază că în cauză sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 18 – 35, 63-65 din Legea nr. 302/2004, pentru a se putea solicita extrădarea activă a condamnatului în vederea executării pedepsei”, a stabilit instanța prin decizia din 12 iunie 2023.

Procesul de extrădare este derulat de către Ministerul Justiției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea