Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Banii primiți de la stat ca ajutoare în pandemia de COVID trebuie returnați: Care sunt beneficiarii din Alba care au încasat plăți necuvenite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Banii primiți de la stat ca ajutoare în pandemia de COVID trebuie returnați: Care sunt beneficiarii din Alba care au încasat plăți necuvenite

Pe perioada pandemiei Covid, AJPIS Alba a achitat 1.345 de indemnizații, lunar, ca măsuri de sprijin. Aceste sume au fost achitate începând cu aprilie 2020 până în ianuarie 2023.

Indemnizațiile de sprijin din timpul pandemiei au putut fi solicitate de către persoanele fizice care au obținut venituri din drepturi de autor și drepturi conexe, persoanele care au încheiat convenții individuale de muncă în baza Legii cooperației, sportivi, antrenori, medici, asistenți medicali, maseuri, kinetoterapeuți, cercetători, dacă contractul de activitate sportivă a fost suspendat din inițiativa structurii sportive și de către profesioniștii a căror activitate a fost întreruptă, total sau parțial.

Dar o bună parte dintre cei care au beneficiat de această indemnizație, fie nu și-au achitat obligațiile față de stat, fie au profitat nelegal de această ordonanță, astfel că sumele vor fi recuperate de la acești beneficiari, care vor primi deciziile de debit, în perioada următoare. Toate detaliile au fost oferite de directorul AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM.

„Aceste sume au fost achitate din aprilie 2020 până înclusiv în ianuarie 2023 pentru decembrie 2022. Am avut nu mai puțin de 1.345 de indemnizații lunar achitate cu o sumă de 30.824.000 de lei.

Dar acum se pune problema că o bună parte dintre cei care au beneficiat de această indemnizație nu și-au achitat obligațiile față de stat și ordonanțele respective prevedeau ca din suma brută achitată de AJPIS ei trebuie să-și achite toate contribuțiile, iar pe de altă parte sunt foarte mulți care au profitat de aceste ordonanțe și vă dau și un exemplu: începând cu OUG 132 de la instaurarea stării de alertă, condiția de eligibilitate era ca aceștia să fii solicitat în perioada stării de urgență și să fii primit bani de la AJPIS.

Ei bine, ei au trecut acolo că au încasat sume, ordonanța spunea foarte clar fiind termenul scurt de la depunerea cererii până la plată. Era imposibil să facem verificări, plățile au fost făcute și acum la verificări încrucișate am constatat că sunt suficient de mulți care au declarat în fals că au încasat aceste indemizații și ca atare, trebuie să recuperăm toate sumele achitate pe toată perioada de la acești beneficiari”, a precizat directorul AJPIS Alba, Flaviu Cozuc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea