Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Banii pentru schema de plafonare în energie, incluși în legea bugetului pentru anul viitor: 2024, an de tranziție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Banii pentru schema de plafonare în energie, incluși în legea bugetului pentru anul viitor: 2024, an de tranziție

Marcel Ciolacu, premierul României, a anunțat că banii pentru schema de plafonare în energie au fost incluși în legea bugetului pentru anul viitor.

Citește și: Trei furnizori de energie, amendați de către ANRE cu 1% din cifra de afaceri. Ministrul Energiei: „Semnal pentru întreaga piaţă să respecte regulile”

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

George Niculescu, președintele ANRE, a transmis faptul că anul viitor va fi unul de tranziție spre ridicarea plafonării la energie.

„Sunt două aspecte: Unul ce ține de partea de tarife reglementate de distribuție și transport. Și, așa cum am declarat, anul 2024, an de tranziție. Filozofia pentru anul 2025-2030, adică perioada a cincea de reglementare, o reprezintă o metodologie care să-insentiveze și să încerce să-i i determine pe operatorii de distribuție să-și facă cât mai multe investiții din fonduri europene.

Și am avut nenumărate discuții cu ei cu privire la utilizarea corectă și eficientă a sumelor disponibile din Fondul pentru modernizare. Știu de când eram secretar de stat în Ministerul Energiei că sunt 1,3 miliarde de euro disponibile pentru rețelele de distribuție de energie electrică.

Fără acești bani, operatorii de distribuție evident că vor avea o misiune mai dificilă, din punctul meu de vedere, de a ține pasul cu toate nevoile rețelelor din ziua de astăzi – vedem evoluția mare a numărului de prosumatori”, a transmis președintele ANRE.

Conform romaniatv.net, acesta este un scenariu ipotetic pentru perioada a cincea perioadă de reglementare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea