Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bacalaureat 2023 sesiunea de toamnă: Rezultatele înainte de contestații, publicate pe Edu.ro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bacalaureat 2023 sesiunea de toamnă: Rezultatele înainte de contestații, publicate pe Edu.ro

Bacalaureat 2023, etapa a doua: Rezultatele preliminare vor fi făcute publice vineri, 25 august. Studenții dezamăgiți de evaluările primite au opțiunea de a depune contestații în aceeași zi, fie prin formă scrisă tradițională, fie prin mijloace electronice.

Click pentru: Rezultate Bacalaureat 2023 sesiunea de toamnă pe județul Alba

În comparație cu anul precedent, când rata de promovare a examenului de Bacalaureat din etapa a doua a fost de 29,45%, numărul promovărilor a înregistrat o ușoară scădere față de anii 2021 (31,71%) și 2020 (33,27%). În ceea ce privește promoția curentă, rata de promovabilitate s-a situat la 30,19%. Numărul total de candidați care au participat la probe a fost de 455.

Rezultatele preliminare, prezentate sub formă anonimizată, vor fi afișate pe data de 25 august, până la ora 12:00.

Persoanele care doresc să conteste notele primite au posibilitatea de a face acest lucru în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât și electronic.

În acest context, candidații sunt rugați să completeze, semneze și să depună sau să transmită electronic o declarație-tip în care să confirme că au luat la cunoștință că nota rezultată în urma evaluării contestației este considerată ca fiind finală și are capacitatea de a modifica, dacă este cazul, nota inițială, fie în sensul creșterii, fie al descreșterii.

Rezultatele finale, în urma procesului de rezolvare a contestațiilor (26 – 28 august), vor fi aduse la cunoștința candidaților în data de 29 august.

Pentru a putea promova examenul, nota minimă acceptată pentru fiecare probă individuală este de 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a reuși este de cel puțin 6 (șase).

Începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației va implementa evaluarea digitalizată a lucrărilor prezentate de candidați.

Ministerul Educației subliniază că acest proces nu va aduce modificări în ceea ce privește criteriile de evaluare, baremele sau tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea