Rămâi conectat

Ştirea zilei

BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE la Limba Română, profil real, sesiunea de toamnă. Simbolismul din POEZIA lui BACOVIA, la subiectul 3

Ziarul Unirea

Publicat

în

BAC 2014 TOAMNA in AlbaSubiectele şi modelele de corectare la Limba Română profil real, la Bacalaureat 2014 sesiunea de toamnă vor fi afişate pe EDU.RO, după ora 15.00. Absolvenţii au început examenul la ora 9:00 şi au avut la dispoziţie 3 ore pentru a rezolva cele trei subiecte, dar nu au avut voie să părăsească sala de examen mai devreme de o oră şi jumătate. La fel ca şi până acum, examenul de Bacalaureat 2014 se desfăşoară în săli dotate cu camere de supraveghere.

La proba scrisă de limba şi literatura română, candidaţii au primit subiectele diferenţiat în funcţie de profil: profil real, tehnologic şi vocaţional şi profil uman şi pedagogic. Elevii au de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte, la care se adaugă 10 puncte din oficiu.

La Bacalaureat 2014 Română s-au înscris 39.091 de candidaţi, dintre care 29.616 au absolvit clasa a XII-a în acest an, iar 9.475 sunt din promoţiile anterioare, potrivit Ministerului Educaţiei. Proba se va desfăşura în 208 centre de examen, iar lucrările vor fi evaluate în 76 de centre.

În judeţul Alba la Bacalaureat 2014, sesiunea de toamnă, s-au înscris 1005 candidaţi, dintre care peste 600 au fost aşteptaţi la proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Patru centre de examinare sunt în Alba: la Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia, Colegiul Naţional ”Lucian Blaga” din Sebeş, Colegiul Naţional ”Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional I. M. Clain Blaj şi Liceul Teoretic ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Abrud.

Probele scrise vor continua marţi cu examenul la limba şi literatura maternă, miercuri cu proba obligatorie a profilului şi vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării.

SUBIECT BAC ROMANASUBIECT Limba şi Literatură Română Toamnă 2014, PROFIL REAL
La SUBIECTUL I, candidaţii au primit un fragment din romanul „Rusoaica”, de Gib Mihăiescu,  pe baza căruia, printre alte cerinţe, elevii au avut de găsit sinonime şi antonime şi comentariu pe text,  iar la SUBIECTUL II au primit un text argumentativ despre importanţa regulilor într-un anumit domeniu de activitate. La ultimul subiect, elevii de clasa a XII-a au avut de scris un eseu de 2-3 pagini despre viziunea despre lumea lui Bacovia aşa cum se reflectă într-un text studiat.

Elevi care au susţinut examenul în Alba Iulia, la centrul organizat la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” au declarat că subiectele nu au fost foarte grele, însă au spus că nu se aşteptau să „pice iar poezie”.

Revenim cu mai multe detalii despre subiecte, dar şi bareme.

subiect bac romana toamnaProbele scrise vor continua marţi cu examenul la limba şi literatura maternă, miercuri cu proba obligatorie a profilului şi vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării.

BACALAUREAT 2014 – sesiunea august-septembrie 2014

18 – 19 august  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

18 – 19 august  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

19 – 20 august  Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

21 – 22 august  Evaluarea competenţelor digitale – proba D

25 august  Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

1 septembrie  Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

2 – 3 septembrie Rezolvarea contestaţiilor

4 septembrie Afişarea rezultatelor finale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea