Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2014 sesiunea de toamnă: În Alba, peste 100 de absenți la limba română scris. Astăzi are loc limba maternă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 25 august a avut loc proba scrisă la limba și literatura română a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. În județul Alba au fost înscriși 623 de elevi, dintre care 105 au absentat, potrivit inspectorului școlar Ionel Trifon.

BAC 2014 TOAMNA in AlbaLa proba scrisă de limba şi literatura română, candidaţii au primit subiectele diferenţiat în funcţie de profil: profil real, tehnologic şi vocaţional şi profil uman şi pedagogic. Elevii au de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte, la care se adaugă 10 puncte din oficiu.

Astăzi are loc proba la limba maternă, unde sunt înscriși 6 absolvenți din județul Alba, la limba maghiară.

Miercuri se desfășoară proba obligatorie a profilului, la matematică (502 candidați din Alba) și la istorie (56).

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, la care rezultatele nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Rezultatele vor fi afişate în 1 septembrie, până la ora 12.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12.00 şi 16.00. Contestaţiile vor fi soluţionate în 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea