Rămâi conectat

Actualitate

BACALAUREAT 2014: MODELE de SUBIECTE și BAREMELE de corectare la ISTORIE, proba obligatorie a profilului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modele de subiecte și baremele de corectare la istorie, proba obligatorie a profilului, a examenului de BACALAUREAT 2014. Absolvenții de liceu susțin miercuri, 2 iulie proba obligatorie a profilului, în județul Alba fiind înscriși 2699 de candidați, dintre care 694 la istorie, ne-a comunicat vicepreședintele Comisiei de Bacalaureat 2014, Dan Cherecheș.

La fel ca la restul probelor scrise, absolvenții trebuie să se prezinte în sălile de clase la ora 8.30, pentru ca la 9.00 să înceapă lucrările. Proba durează 3 ore, iar nimeni nu are voie să părăsească sala de clasă mai repede de 10.30.

bacalaureat-201408La proba la istorie cât și la restul probelor elevilor li se interzice să aibă în îmbrăcăminte sau în încălţăminte – telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice. Absolvenţii care încearcă să copieze sunt eliminaţi indiferent dacă materialele au fost introduse de ei “sau de cadre didactice din comisie”. Prevederile fac parte din Ordinul ministrului educaţiei naţionale privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2014, publicat în Monitorul Oficial. Rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie. În județul Alba un singur elev a fost eliminat la probele orale, fiind prins cu telefonul mobil.

Modele de subiecte și baremele de corectare la istorie. Încălcarea regulilor va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Variantă Istorie

Barem Istorie

Rezultatele obţinute la Bacalaureat 2014 sunt foarte importante pentru admiterea la facultate, în condiţiile în care acestea sunt principalul criteriu la instituţiile de învăţământ superior care nu organizează examen de admitere.

Afișarea rezultatelor are loc în 7 iulie până la ora 12.00, iar absolvenții pot depune contestații până la ora 16.00. Conform MEN, publicarea rezultatelor finale are loc în 11 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea