Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Bacalaureat 2014, în județul Alba. Peste 90% dintre elevii înscriși au susținut proba orală la limba română și maternă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bacalaureat 201420Început de Bacalaureat fără probleme în județul Alba. Probele orale la limba română și limba maternă au decurs în condiții foarte bune, iar peste 90% dintre elevi au fost deja evaluați.

Joi, 12 iunie mai sunt programați 106 elevi la limba română, la Liceul Tehnologic din Sebeș și la Colegiul Naţional “Inochentie Micu Clain” din Blaj. La limba maghiară au fost evaluați astăzi 55 de elevi, iar mâine vor mai susține proba 10 absolvenți, la Colegiul Naţional Bethlen Gabor din Aiud, potrivit informațiilor furnizate de vicepreședintele Comisiei Județene de Bacalaureat 2014 în județul Alba, Dan Cherecheș.

La probele orale de limba română şi limba maternă a examenului de Bacalaureat 2014, subiectele cuprind texte literare şi nonliterare şi trebuie să aibă un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Candidaţii vor intra în sălile de examen la orele la care au fost programaţi. Aceştia vor extrage câte un bilet şi vor primi hârtie ştampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, câte 10-15 minute.

Rezultatele obţinute de candidaţi la probele orale nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă.

În județul Alba, pentru examenul de Bacalaureat 2014 sesiunea iunie-iulie s-au înscris 2.919 elevi, dintre aceștia 2.473 sunt absolvenți ai Promoției 2014.

 A. Probe orale

10 – 12 iunie  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
1 – 13 iunie  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
16 – 20 iunie  Evaluarea competenţelor digitale
23 – 27 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: ”Bunicii nimănui”, vizitați de elevii Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Vârstnicii au primit alimente și produse de igienă

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Bunicii nimănui”, vizitați de elevii Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Vârstnicii au primit alimente și produse de igienă Proiectul filantropic „Dăruind vei dobândi!” a ajuns în 2024 la cea de-a doua ediție, fiind un real succes. Și anul acesta, înainte de Sfintele sărbători de Paște, elevii de la Seminarul Teologic Ortodox […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea