Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Bacalaureat 2014: Evaluarea competențelor lingvistice la română

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2014 începe pe 10 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Astfel, în intervalul 10-27 iunie se vor desfăşura probele de Bacalaureat03competenţe de comunicare în limba română, digitale şi de comunicare într-o limbă străină.

Pentru examenul de Bacalaureat 2014 sesiunea iunie-iulie s-au înscris 2.919 elevi, dintre aceștia 2.473 sunt absolvenți ai Promoției 2014, ne-a comunicat vicepreședintele Comisie Județene de Bacalaureat, inspectorul școlar Dan Cherecheș. Dintre aceștia aproximativ 300 de absolvenți au recunoscută proba la română oral, iar 1.400 sunt programați în prima zi.

Probele scrise încep pe 30 iunie, cu examenul scris la limba şi literatura română, şi se termină pe 4 iulie cu proba scrisă la alegere. Elevii vor afla primele rezultate pe 7 iulie. Dacă nu vor fi mulţumiţi de notele obţinute, vor putea depune contestaţii, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 11 iulie.

A. Probe orale

10 – 12 iunie  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
1 – 13 iunie  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
16 – 20 iunie  Evaluarea competenţelor digitale
23 – 27 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

B. Probe scrise

30 iunie  Limba şi literatura română
1 iulie  Limba şi literatura maternă
2 iulie Proba obligatorie a profilului
4 iulie Proba la alegere a profilului şi specializării
7 iulie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
7 iulie Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
8 – 10 iulie  Rezolvarea contestaţiilor
11 iulie Afişarea rezultatelor finale

Inspectorul școlar Dan Cherecheș a precizat că în județul Alba vor funcționa 13 centre de examen și 3 centre de evaluare. Centrele de examen sunt la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”, Colegiul Tehnic ”Apulum” și Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia, Colegiul Național ”I.M. Clain” Blaj, Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, Colegiul Național ”David Prodan” Cugir, Colegiul Național ”Avram Iancu”, Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni, Grupul Școlar ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș, Colegiul Tehnic Aiud și Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș.

Centrele în care se vor corecta lucrările sunt la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” Blaj, și Liceul Tehnologic Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea