Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă: Luni a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice la limba maternă şi limba română

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

BACALAUREAT - LIMBA SI LITERATURA ROMANAAstăzi au avut loc primele două probe ale examenului de Bacalaureat 2013 din sesiunea de toamnă, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba şi literatura română şi la limba maternă. Din Alba s-au înscris 272 elevi la limba română si doar doi elevi la limba maghiară care au fost prezenţi. Până astăzi la ora 16.00 s-au prezentat 199 elevi la limba română ne-a comunicat vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, Dan Cherecheş care a mai spus că examinarea durează până seara. Până la ora 16.00 nu s-au înregistrat probleme în judeţul Alba.

La proba de astăzi, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba şi literatura română şi maternă (proba A şi B a examenului de bacalaureat) s-a verificat capacitatea de a înţelege un text la prima vedere, literar sau non-literar, de a exprima şi argumenta un punct de vedere, de a-şi organiza discursul, de a se adapta la situaţia de comunicare şi de a utiliza limba literară. Elevii au trebuit să ateste că pot identifica şi prezenta elementele unei comunicări (emiţător, receptor, mesaj, cod, canal, context) şi funcţiile acestora, dar mai ales că pot vorbi onest, liber, pornind de la un text la prima vedere. În urma susţinerii acestei probe, absolvenţii nu vor primi note, ci un certificat care atestă capacitatea lor de a utiliza limba română: utilizator mediu, avansat sau experimentat. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea