Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă: Evaluarea competenţelor într-o limbă străină. Ce trebuie să ştie elevii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bacalaureat-2013-competente-lingvistice01-300x200Marţi şi miercuri va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C a examenului de Bacalaureat 2013, în sesiunea de toamnă. La această probă în judeţul Alba s-au înscris 247 de elevi la limba engleză şi 32 de elevi la limba franceză ne-a comunicat vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, Dan Cherecheş.

Proba de marţi (listening şi reading – writing)

Marţi va avea loc proba scrisă pentru evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională care va fi împărţită. Prima probă, de ascultare a unui text (listening) va începe la ora 12.00 şi va dura aproximativ 20 de minute. La această probă se verifică deprinderea de înţelegere a unui text ascultat. Absolvenţii vor asculta de două ori un text după care trebuie să spună care este răspunsul corect având variantele A, B şi C. Tot la listening vor avea un text lacunar care trebuie completat cu anumite cuvinte.

Următoarea examinare, reading şi writing va începe la 13.30 şi va dura o oră şi jumătate. La proba de reading (înţelegerea textului citit) elevii vor primi un text în baza căruia vor avea două sarcini de lucru în urma cărora se verifică deprinderile de înţelegere a unui text citit. La proba de writing absolvenţii vor avea alte două subiecte care verifică deprinderea de a scrie texte de diverse tipuri. La această probă cele mai frecvente cerinţe sunt întrebările pe baza textului dat şi realizarea unui eseu pe o anumită temă care trebuie să aibă introducere cuprins şi încheiere.

Proba de miercuri (speaking)

Această evaluare este asemănătoare cu cea de la limba română, elevii intră câte cinci în sală, au la dispoziţie 15 minute să pregătească subiectul după ce l-au extras, timp în care răspund colegii lor. La această probă se verifică deprinderea de a se exprima într-o limbă de circulaţie internaţională.

Absolventul trebuie să îşi exprime opinia despre subiectul anterior citit, să fie capabil să se descrie sau să descrie un prieten, şi să vorbească liber despre pasiuni şi petrecerea timpului liber.

Proba de competențe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va fi notată cu calificative de la A1 până la B2, în funcţie de rezultatul obţinut. Astfel, A1 ia cine obţine între 11 şi 30 de puncte, A2 pentru cei care acumulează 31-60 de puncte, B1 primesc elevii care vor obţine între 61 şi 80 de puncte, iar calificativul maxim este B2 şi îl primesc cei mai buni absolvenţi, cei care obţin peste 81 de puncte.

În această sesiune vor fi cinci centre de examinare, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional „Inochenţie Micu Clain” Blaj şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni. Centrul de evaluare va fi la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Accesul în sală la bacalaureat se face pe bază de act de identitate

Pentru toate probele, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de a începe. Elevii vor fi puşi câte unul în bancă.

Regulamentul de organizare al examenului prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări, de la manuale, până la dicţionare de care s-ar putea ajuta la examen.

Pentru a promova examenul elevii vor trece fiecare examen cu cel puţin nota 5, dar per ansamblu, media de la BAC 2013 trebuie să fie de cel puţin 6.Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se va rotunji la 6,00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 și suplimentar pentru perioada 22.04.2024-28.04.2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 și suplimentar pentru perioada 22.04.2024-28.04.2024 Intreruperile programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 29/04/2024> UNIREA – Strada UIORII, Strada TRAIAN partial, Strada TARGULUI, Strada SIMION BARNUTIU, Strada SCOLII, Strada LAUTARILOR, Strada GORNICULUI, Strada CARAUSILOR, Ferma cu Omenie, Strada TRAIAN, Ferma Transavia, Strada TRAIAN 08.00-16.00 Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea