Rămâi conectat

Actualitate

Avertizare METEO: Cod portocaliu și galben de ploi însemnate cantitativ, până marți seara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

anmAdministrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de ploi, grindină și descărcări electrice, valabilă în 12 județe, precum și o atenționare Cod galben de vreme instabilă în restul țării, ambele valabile până marți seară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 19 septembrie, ora 15:00 — 20 septembrie, ora 21:00, în județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila și Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj, va fi Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, iar ploile vor avea caracter torențial și se vor cumula local 60 — 80 litri/metrul pătrat.

De asemenea, în perioada 19 septembrie, ora 10:30 — 20 septembrie, ora 21:00, va fi în vigoare atenționarea Cod galben de ploi cu caracter temporar în toată țara și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși frecvent 20 — 25 l/mp și pe arii restrânse 40 — 50 l/mp. La începutul perioadei avertizate, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, de grindină.

În a doua parte a zilei de 20 septembrie, ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest.

Potrivit ANM, temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilelor de marți, 20 septembrie și miercuri, 21 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara.

sursa: agerpres, meteoromania


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea