// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Avertizare hidrologică pentru județul Alba – COD GALBEN de inundații până la ora 22.00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții Mureșului aferenți sectorului aval S.H. Sânpaul – amonte confluență cu râul Târnava, județele Mureș, Cluj și Alba.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele Iara (afluent al Arieșului) și Aiudul de Sus (afluent al Mureșului).

Avertizarea este valabilă până la ora 22.00. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”, se precizează îmtr-un comunicat inhga.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419