Rămâi conectat

Actualitate

Avertizare de vreme rea: Ploi însemnate cantitativ și ninsori abundente, începând de duminică seara. Zonele vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi însemnate cantitativ și ninsori abundente, valabilă de duminică după-amiaza, de la ora 18:00, până luni, ora 16:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, începând din seara zilei de duminică, aria precipitațiilor se va extinde din vest și va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării. În Banat, Crișana, Maramureș și zona de munte aferentă, cantitățile de apă vor depăși, pe arii restrânse, 15…20 l/mp. Va ploua, iar în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei și în zona de deal din regiunile vestice, trecător se vor semnala precipitații mixte.

La munte, treptat vor predomina ninsorile și mai ales în zona înaltă se va depune strat de zăpadă.

Începând de luni, ora 16:00 și până marți, ora 16:00, este Cod galben de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei. În intervalul menționat va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55…65 km/h.

În dimineața zilei de marți, precipitații mixte se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia.

Conform ANM, de luni, ora 16:00 și până marți, ora 18:00, este Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă, intensificări ale vântului la munte, în Carpații Meridionali și Orientali, sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei.

În Carpații Meridionali și Orientali va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafala de 55…70 km/h. Îndeosebi în noaptea de luni spre marți și în prima parte a zilei de marți, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și în sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă.

Începând de luni, ora 20:00 și până marți, ora 16:00, este Cod portocaliu de ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului în zonele de munte ale județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș.

În intervalul menționat, în zonele de munte ale județelor menționate, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55…70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea