Rămâi conectat

Actualitate

Avertismentul farmaciștilor: Piața românească se confruntă cu o criză de medicamente

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avertismentul farmaciștilor: Piața românească se confruntă cu o criză de medicamente

În plină creștere a cazurilor de Covid-19, Colegiul Farmaciștilor anunță că din farmacii lipsesc antiinflamatoarele pentru copii. Pericolul apare, însă, la cei care fac forme grave pentru că este criză şi de antibiotice. Ce spun farmaciștii despre această situaţie.

Producătorii externi ar fi încetat să le mai furnizeze, spun farmaciștii, din cauza că prețul mic de la noi i-ar dezavantaja.

Colegiul Farmaciștilor anunță că medicamentele lipsesc şi de pe piaţa europeană. Problema este analizată de experții de la nivelul Uniunii Europene.

Situația este aceeași în majoritatea farmaciilor din ţara. Lipsesc medicamente antiinflamatoare şi antibiotice pentru copii.

Unele nu se mai găsesc nici în depozite de aproape un an de zile. Şi cum rețetele sunt prescrise doar de medici şi trebuie respectate cu strictețe, înlocuitorii nu prea ajută.

„Aproape de un de zile ne confruntăm cu o lipsă de antibiotice pentru copii, unele au dispărut, unele nu au mai apărut.

Din păcate, părinţii sunt cei care aleargă din farmacie în farmacie şi caută acest antibiotic, noi le spunem să ia legătura cu medicul, să găsească variante din aceeași clasă şi să-l schimbe cu ce mai este în ţară.

De asemenea, au fost probleme la antiinflamatoare suspensie, acolo într-adevăr avem variante fiind paracetamol sau ibuprofen de la alte firme sau supozitoare pentru copii mici”, spune Beatrice Speteanu, farmacist.

Reprezentanții Colegiului Farmaciștilor spun că medicamentele lipsesc și de pe alte piețe, iar situația ar fi provocată de producători.

„Motivele pot fi multiple şi Agenția Europeană a Medicamentului analizează.

Nu lipsesc complet de pe piaţă sunt doar într-un stoc limitat, ceea ce duce la o aprovizionare deficitară a farmaciilor”, spune Anca Crupariu, reprezentant al Colegiului Farmaciștilor.

În unele farmacii, antibioticele vin dimineața şi până după amiază nu se mai găsesc.

Neoficial, farmaciștii spun că pentru producători nu este avantajos prețul mic de pe piaţă farmaceutică din România, motiv pentru care nu mai exporta medicamentele aici.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii

Bera Larisa

Publicat

în

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii În urma unei furtuni puternice, care a avut loc luni 22 iulie, în jurul orei 16.00, autoscara din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost mobilizată pentru a interveni la Universitatea „1 Decembrie 1918” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea