Rămâi conectat

Curier Județean

Autoutilitară cu 133 de pomi de Crăciun tăiați ilegal, oprită în trafic de polițiștii din Baia de Arieș – Un angajat al ocolului silvic din zonă este cercetat pentru abuz în serviciu

Ziarul Unirea

Publicat

în

În dimineaţa zilei de 11 decembrie, poliţiştii de siguranţă publică din Baia de Arieş l-au depistat pe un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Lupşa, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 133 de pomi de Crăciun.

brazi confiscatiÎn urma verificărilor efectuate cu privire a provenienţa şi transportul pomilor de Crăciun, poliţiştii au stabilit că, în perioada 04 – 10 decembrie a.c., doi bărbaţi din comuna Lupşa au tăiat ilegal pomii de Crăciun dintr-o pădure aparţinând unei societăţi comerciale, situată pe raza localităţii Muşca.

Aceştia au fost depozitaţi la domiciliul unui dintre bărbaţi unde, un lucrător al unui ocol silvic din zonă, a aplicat cu un ciocan silvic, marcaje pe cei 133 de pomi şi a eliberat avize de însoţire primare, atestând în mod fals că pomii de Crăciun provin de la ocolul silvic în cadrul căruia îşi desfășoară activitatea.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a şoferului autoutilitarei, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 133 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi.

Totodată, faţă de angajatul ocolului silvic, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care, cei 133 de pomi de Crăciun au fost tăiaţi. (Z.U.)

FOTO: IPJ Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea