Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Autostrăzile României ar putea fi construite cu vietnamezi. Mai multe companii de construcții vor aduce angajați din Vietnam, din cauza lipsei acute a forței de muncă de pe plan local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autostrăzile României ar putea fi construite cu vietnamezi. Mai multe companii de construcții vor aduce angajați din Vietnam, din cauza lipsei acute a forței de muncă de pe plan local, potrivit lui Cristian Erbașu, președintele Patronatului Societăților în Construcții.

Construcții Erbașu va aduce 100 de angajați din Vietnam în următoarele două săptămâni, a spus Cristian Erbașu, proprietarul companiei.

Citește și:  Pe autostrada Sebeş-Turda, lotul 1, constructorul „turează” motoarele în weekend. Se lucrează la armătura de la pilonii viitorului pod peste râul Sebeş

Potrivit lui, încă șase firme românești de construcții apelează la forța de muncă asiatică.

“Aducem dulgheri și fierari. Aceștia pot fi folosiți și la clădiri și la poduri. În general, pe drumuri avantajul este că totul e foarte tehnologizat, iar proporțional cu cifra de afaceri manopera e mai mică. Însă pe partea de poduri, viaducte, acolo îți trebuie oameni, că nu se pun singure betoanele și fierul.  La fel și în imobiliare sau la căile ferat  și la gări”, a explicat Erbașu.

Reprezentantul constructorilor a arătat că s-a ajuns în această situație din cauza lipsei de forță de muncă autohtonă.

Criza forței de muncă va dicta și va regla nivelul de salarizare în domeniul construcțiilor. În ultimele șase luni, salariile reale în construcții au crescut cu peste 25%.

Întrebat despre efectele split TVA sau trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, acesta a spus că transferul unui impozit dintr-o parte în alta nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru cei care vor să plătească toate taxele sau care acordă salarii mai mari decât minimul pe economie.

Nu este prima oară când constructorii trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte deficitul de forţă de muncă, mai ales în condiţiile în care planurile guvernanţilor este a a atrage anul viitor circa 7-8 miliarde de euro din fonduri europene.

Sursa: economica.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea