Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Autostrada Transilvania: Secţiunea Suplacu de Barcău – Chiribiş, de 26,35 km, relansată în licitaţie. 15 martie 2023, data limită pentru depunerea ofertelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Autostrada Transilvania: Secţiunea Suplacu de Barcău – Chiribiş, de 26,35 km, relansată în licitaţie. 15 martie 2023, data limită pentru depunerea ofertelor

Secţiunea Suplacu de Barcău – Chiribiş, de 26,35 km, a Autostrăzii Transilvania a fost relansată în licitaţie, a anunţat, joi, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

Potrivit acestuia, 15 martie 2023 este data limită pentru depunerea ofertelor.

„Contractul finanţat prin fonduri europene prevede 24 de luni (6 de luni pentru etapa de proiectare si 18 luni pentru perioada de execuţie a lucrărilor) iar suma alocată este de 937,53 milioane de lei (fără TVA)”, a scris Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Constructorul care va câştiga acest contract trebuie să execute o serie de lucrări printre care: 3 viaducte, 8 pasaje, 8 poduri, inclusiv un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.650 m peste lac de acumulare.

Lucrările la acest lot au fost abandonate după rezilerea contractului Bechtel, în anul 2013.

Cristian Pistol susține că CNAIR a reuşit să mai atribuie o dată contractul în anul 2015, dar constructorul spaniol nu a reuşit să se mobilizeze, iar contractul a fost reziliat din nou în anul 2016.
Autostrada Transilvania

În septembrie 2021, Asocierea Constructii Erbaşu – Vahostav – SK A.S. a fost desemnată câştigătoarea pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiş, contract de 542,95 milioane lei fără TVA, a anunţat atunci CNAIR.

„Luni, 06.09.2021, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului ‘Proiectare şi execuţie pentru finalizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Secţiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borş, Subsecţiunea 3C1: Suplacu de Barcău – Chiribiş (km 4+200 – km 30+550)”, anunța CNAIR. Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea Constructii Erbaşu (lider de asociere) – Vahostav – SK A.S., cu preţul de 542.956.612,32 lei fără TVA.

Totuși, în august 2022, Asociaţia Pro Infrastructură vorbea despre un „record mondial negativ pe Autostrada Transilvania Chiribiş-Suplacu de Barcău”, afirmând că CNAIR a decis să anuleze licitaţia pe cei 26,35 kilometri „blestemaţi”.

„Record mondial negativ pe Autostrada Transilvania Chiribiş-Suplacu de Barcău. Avem confirmarea că responsabilii din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au decis să anuleze licitaţia pe cei 26,35 kilometri blestemaţi. Nu ştim sigur dacă este o premieră planetară, dar poate ne spuneţi voi dacă mai există în lume alt proiect de infrastructură de transport început în teren în urmă cu 18 ani şi trecut printr-o acordare directă (Bechtel), două rezilieri de contract (Bechtel şi Corsan-Corviam) şi trei licitaţii (lansate în mai 2014, august 2017 şi decembrie 2020). Urmează a… patra”, scriau, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Sursa: adevarul.ro

Foto: Facebook Cristian Pistol


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea