Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Autostrada Transilvania: Lotul Chețani-Câmpia Turzii a fost finalizat mai devreme cu 8 luni. Când se va deschide circulația rutieră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autostrada Transilvania: Lotul Chețani-Câmpia Turzii a fost finalizat mai devreme cu 8 luni. Când se va deschide circulația rutieră pe acesta

Începând de săptămâna viitoare vom putea circula fără întrerupere de la Cluj Napoca la Târgu Mureş. După mai bine de 13 ani de aşteptare, s-au finalizat lucrările pe tronsonul lipsă dintre Câmpia Turzii și Chețani, de pe Autostrada Transilvania. Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor Sorin Grideanu au vizitat astăzi şantierul pentru „aplauzele” de final.

„Trebuia să termine undeva în august 2024, asta înseamnă cu 8-9 luni mai repede. Felicitări Probabil joi seara se va da în circulaţie acest tronson. Până la finalul anului viitor, să dăm drumul la cel puţin 250 de km de autostradă şi drum express. Un lucru absolut realizabil. Avem noul buget, e record bugetul la Transporturi pentru anul 2024”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Citește și: Aproape 250 de kilometri de autostradă și drum expres vor fi finalizați în 2024: ”De foarte mult timp nu s-a mai întâmplat acest lucru în România”

„Domnul ministru şi-a asumat că vom finaliza 250 de kilometri de autostradă şi drum express. Şi să ne pregătim şi pentru anul viitor, când, de asemenea sper să terminam negocierile pentru aderarea, de această data, la spaţiul Schengen terestru”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Constructorul a terminat proiectul mult mai devreme

Mai e foarte puţin de lucru, stadiul lucrărilor este la 97-98%, dar spune, constructorul, acest lot dintre Cheţani şi Câmpia Turzii va fi dat în folosinţă începând de joi seară. Proiectul a fost abandonat în 2016, dar noul constructor a reluat lucrările în acest an. Acum se trasează ultimele marcaje şi se instalează ultimele indicatoare rutiere pentru ca cel târziu până în ultima zi a anului şoferii să poată circula.

Firma austriacă ce a preluat lucrările, pentru 420 de milioane de lei, avea ca termen contractual luna august a anului viitor. Succesul celor 16 kilometri de autostradă a fost „aplaudat” printr-o vizită pe şantier de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu şi de premierul Marcel Ciolacu care au promis că la anul vor fi daţi în folosiţă peste 200 kilometri noi de autostradă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea