Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Sebeș-Turda: O parte din casele ordenilor și cimitirele din Aiud vor fi ocolite

Ziarul Unirea

Publicat

în

intalnire aiud autostradaLuni, 17 iunie, începând cu ora 11.00, la sediul Primăriei din Aiud, a avut loc o întâlnire consultativă cu reprezentanți decizionali la nivel local și reprezentanți ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADN).

Întâlnirea a avut ca scop consultarea administrațiilor locale asupra traseului viitoarei autostrăzi ce va face legătura între municipiile Sebeș și Turda și între cele două autostrăzi ce trec prin imediata vecinătate a celor două municipii. Cu această ocazie reprezentannții CNADN au  prezentat modificările de ultimă oră făcute proiectului autostrăzii Sebeș – Turda

Discuțiile au lămurit și soarta cetățenilor din localitatea Oarda de Jos unde era vizată demolarea mai multor case, dar și a celor două cimitire de pe raza municipiului Aiud. Potrivit noilor modificări făcute de către proiectanți, numărul caselor ce vor fi demolate în această localitate a scăzut de la douăsprezece la două, iar cele două cimitire din Sîncrai și Gîmbaș, localități aparținătoare municipiului Aiud, nu vor mai fi strămutate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Discuțiile au convins conducerea CNADN să detașeze în administrațiile locale pe unde va trece viitoarea autostradă o echipă de specialiști care împreună cu reprezentanții primăriilor să stabilească cel mai optim traseu pentru ca în acest mod să se diminueze costurile colaterale (demolări de case sau capacități de producție).

În acest context, primarul comunei Sîntimbru a cerut strămutarea autostrăzii în zona Sîntimbru Fabrică pentru a nu se demola cele 18 locuințe vizate de actuala variantă a traseului.

Vă rog să modificați traseul. Deplasați-l în așa fel încăt să nu mai fie nevoie de demolarea locuințelor dec la „Sîntimbru Fabrică”. Acolo sunt vizate 18 locuințe. Nu sunt vile sau cine știe ce case,dar sunt locuințele unor cetățeni. Nu se poate să lași fără casă 56 de cetățeni”, a spus Ioan Iancu Popa, primarul comunei Sîntimbru.

Acesta a mai atenționat proiectantul să țină cont de faptul că în zona de graniță cu comuna Galda de Jos există mai multe ape care trebuiesc colectate și dirijate înspre râul Mureș, lucru scăpat din vedere în proiect.

În ceea ce privește solicitarea Primăriei Ocna Mureș de a beneficia de o urcare/coborâre la Decea, se valua o decizie doar după realizarea unui studiu de trafic.

Întâlnirea de la Aiud a lămurit și lățimea fâșiei de teren ce trebuie expropiată de la proprietații actuali, proiectanții afirmând că nu este vorba de expropieri pe lățimi de 150 de metri așa cum s-a înțeles și se vehiculează în unele administrații locale ci de doar 35, maximum 80 metri, la care se adaugă o fâșie de protecție de 100 metri, fâșie care va rămâne la actualii propietari dar care va intra în alt regim juridic privind edificarea unor construcții.

Referindu-se la întâlnirea de la Aiud, domnul Mircea Pop, directorul general al CNADN ne-a declarat: ”Am avut aici la Aiud o întâlnire cu primăriile din cele două județe pe raza cărora se va construe viitoarea autostradă. Am vrut să lămurim problemele legate de traseu pentru a putea obține avizele de urbanism de la cele două județe în vederea demarării construcției. Sper ca următoarea întâlnire cu reprezentanții administrațiilor locale să fie ultima deoarece am o echipă care va rămâne în zonă și va discuta cu fiecare comună, oraș sau municipiu pentru a lămuri toate problemele legate de traseu”.

Acesta a mai declarat că până în anul 2016 autostrada trebuie terminată, specificând că încă nu poate să spună o cifră a costurilor acestei autostrăzi, însă a declarat că aceste se vor ridica la căteva sute de milioane de euro.

Dorel LAZĂR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Bărbatul care a sechestrat o tânără într-un apartament din Alba Iulia, TRIMIS ÎN JUDECATĂ: Este acuzat de proxenetism, lovire, lipsire de libertate și amenințare

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Bărbatul care a sechestrat o tânără într-un apartament din Alba Iulia, TRIMIS ÎN JUDECATĂ: Este acuzat de proxenetism, lovire, lipsire de libertate și amenințare

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, în data de 19.09.2023, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat de sex masculin, aflat în stare de reținere din aceeași dată, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit următoarea stare de fapt:
Începând cu luna mai, anul 2022, persoana vătămată F. și inculpatul B. se află într-o relație de concubinaj.
De aproximativ 1 an de zile, (perioada 09.2022 – 09.2023) persoana vătămată a practicat prostituția pe raza mai multor localități din țară, cum ar fi Satu Mare, Bistrița Năsăud, Deva și Alba Iulia, aceasta activitate fiind înlesnită de către inculpat prin aceea că asigura transportul între locații și asigura protecția, stând în altă cameră în timp ce persoana vătămată întreținea relații sexuale contra cost cu diferite persoane. De asemenea, în perioada de timp în care persoana vătămată a practicat prostituția, inculpatul a obținut foloase de natură patrimonială de pe urma acestei activități, în sensul că o parte din sumele de bani încasate rămâneau la acesta.

Elit - Gustul Desăvârșit

Împreună cu persoana vătămată F., mai practica prostituția și persoana vătămată M., iar ultima locație în care cele 3 persoane au fost înainte de Alba Iulia a fost mun. Deva. Din mun. Deva în mun. Alba Iulia, transportul a fost asigurat de către inculpatul B., cu autoturismul ce îi aparține. În mun. Alba Iulia cele 2 persoane au practicat prostituția timp de aproximativ 9 zile într-un apartament situat pe bld. Transilvaniei.

La data de 19.09.2023, în jurul orei 02:00, pe fondul pierderii unei sume importante de bani la jocurile de noroc, inculpatul B. s-a întors din oraș în apartamentul în care persoana vătămată F. practica prostituția, moment în care a început să o lovească cu pumnii și picioare în zona feței și a corpului. De asemenea, acesta a lovit-o pe persoana vătămată cu capul de perete. În urma actelor de agresiune persoana vătămată a suferit leziuni a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 20 – 25 de zile îngrijiri medicale.

Ulterior, inculpatul și-a îndreptat atenția către persoana vătămată M. și soțul acesteia, A., și le-a cerut acestora să iasă afară din apartament. În momentul în care cele 2 persoane părăseau apartamentul, inculpatul le-a lovit, respectiv pe persoana vătămată M. a lovit-o cu pumnul în zona feței (cauzându-i leziuni a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 2-3 zile îngrijiri medicale), iar pe persoana vătămată A. cu pumnul în zona coastelor.

După ce i-a scos afară pe soții A. și M., inculpatul a închis ușa cu cheia și a continuat să exercite acte de agresiune asupra persoanei vătămate F., aceasta fiind auzită cum țipă de durere din interiorul apartamentului.

Astfel cum rezultă din declarația persoanei vătămate F., inculpatul i-a cerut să nu părăsească apartamentul, iar aceasta, de frică, s-a conformat și nu a încercat să iasă afară. De asemenea, din aceeași declarație mai rezultă faptul că persoana vătămată a rămas în apartament pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute, până la sosirea organelor de poliție.

După sosirea organelor de poliție la fața locului acestea i-au solicitat inculpatului să deschidă ușa și, întrucât acesta nu s-a conformat, s-a procedat la chemarea unui echipaj de pompieri în sprijin, cu ajutorul cărora s-a reușit forțarea ușii de acces.
De asemenea, în perioada de timp situată între momentul în care i-a scos afară din apartament și forțarea ușii de acces, prin intermediul unui mesaj, inculpatul i-a amenințat cu moartea pe soții A. și M. .

În data de 19.09.2023, inculpatul a fost reținut de către organele de cercetare penală pentru o durată de 24 ore.

La data de 19.09.2023, ca urmare a propunerii procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale și formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO | Accident rutier la Câmpeni: Două persoane rănite, după coliziunea între două autoturisme

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO | Accident rutier la Câmpeni: Două persoane rănite, după coliziunea între două autoturisme

Secția de pompieri Câmpeni intervine pentru acordarea primului ajutor medical și descarcerare la un accident rutier produs pe raza localității Câmpeni.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul intervenției au fost alocate o autospecială pentru stingere cu apă și spumă și un echipaj pentru prim ajutor.

Reprezentanții IPJ Alba au declarat faptul că „traficul rutier este îngreunat pe centura ocolitoare a orașului Câmpeni din cauza unui accident rutier in care au fost implicate două autovehicule și în urma căruia 2 persoane ar fi fost rănite. Cercetarea la fata locului este in desfășurare.”

UPDATE: Forțele de intervenție au ajuns la locul producerii accidentului. Este vorba despre 2 auto implicate, 3 persoane aflate in cele 2 auto. Fără persoane încarcerate. 2 persoane necesită îngrijiri medicale, acestea prezentând leziuni ușoare.

UPDATE, IPJ Alba: În după amiaza zilei de 21 septembrie 2023, în jurul orei 20,00, polițiștii din Câmpeni au intervenit pe centura ocolitoare a orașului unde a fost sesizat faptul că s-a produs un accident.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un tânăr de 23 de ani, din comuna Bistra, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 75, la kilometrul 77 + 850 de metri, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din Câmpeni.

În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului primului autoturism și a unui tânăr de 16 ani, pasager în cel de-al doilea autoturism.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Tânăr DROGAT la volan, pe străzile din Alba: Șofer de 31 de ani, din Timiș, prins sub influența substanțelor psihoactive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr DROGAT la volan, pe străzile din Alba: Șofer de 31 de ani, din Timiș, prins sub influența substanțelor psihoactive

La data de 21 septembrie 2023, în jurul orei 21.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Galda de Jos au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din localitatea Topolovățul Mare, județul Timiș.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Elit - Gustul Desăvârșit

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare