Rămâi conectat

Actualitate

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților

Lista cu cele mai folosite nume din anul 2023, atât pentru băieți și fete, a fost publicată de către Administrația de Securitate Socială din SUA. Un nume nou a intrat pe lista de anul trecut.

Mateo a apărut pentru prima dată în topul 10 al numelor de băieți, pe locul șase. Numele poate părea familiar, deoarece mai multe celebrități l-au folosit de-a lungul anilor, inclusiv Lionel Messi, care are un fiu pe nume Mateo, notează revista People.

Ricky Martin și cântărețul de operă Andrea Bocelli au folosit, de asemenea, o variantă a numelui – Matteo – pentru a-și boteza fiii.

Nu au existat schimbări în topul numelor pentru băieți și fete – Liam și Olivia – care au stat mai mulți ani la rând pe primul loc. În cazul lui Liam, este al șaptelea an consecutiv în care se află în top pentru nume de băieți, în timp ce Olivia a petrecut patru ani în top pentru nume de fete.

Citește și: Autoritățile au publicat topul pentru 2023: Cele mai populare nume de băieți și fete în SUA. Influența Tiktok asupra părinților

Clasamentul pentru numele de fete nu s-a schimbat față de anul precedent, Emma și Charlotte ocupând din nou locurile doi și trei pe lista din coloana fetelor.

Liam a fost din nou urmat de Noah, Oliver, James și Elijah. Odată cu adăugarea apelativului Mateo, Benjamin a ieșit complet de pe listă. William a căzut, de asemenea, în partea de jos a listei în 2023.

Influența Tiktok asupra părinților

SSA a notat că vedetele din social media au avut o „influență majoră” asupra părinților atunci când a venit vorba de numirea micuților lor, deoarece numele Kaeli – inspirat de influentatoarea TikTok Kaeli Mae – a devenit viral, urcând 1.692 de locuri pe listă.

Citește și: Profesor de la ASE: Sistemul de sănătate l-a lovit și pe „Mărgelatu”, așa cum i-a lovit pe toți românii

În ceea ce-i privește pe băieți, SSA a remarcat că numele Eiden – inspirat de influencerul TikTok Wyatt Eiden – a fost, de asemenea, pe locul al treilea ca fiind numele de băiat cu cea mai rapidă ascensiune.

„Numele puternice” par a fi, de asemenea, o mare atracție pentru părinți în 2023, potrivit SSA. Emryn – care se traduce parțial prin „conducător” – a debutat în top 1000 nume de copii după ce a urcat 1.287 de locuri, în timp ce Chozen, din serialul Kobra Kai de pe Netflix, a fost al doilea nume de băiat cu cea mai rapidă ascensiune, intrând pe locul 813.

Printre primele cinci nume de băieți cu cea mai rapidă ascensiune se numără Izael, Chozen, EIden, Cassian și Kyren, în timp ce printre cele mai rapide ascensiuni la nume de fete se numără Kaeli, Alitzel, Emryn, Adhara și Azari.

SSA a întocmit o listă a celor mai importante nume de copii începând cu 1997, cu nume care datează din 1880.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case Perioadele de caniculă pot reprezenta un disconfort prelungit pentru majoritatea oamenilor, iar alimentația joacă un rol important în ameliorarea sau agravarea acestuia.  Majoritatea oamenilor se confruntă cu un disconfort sporit în perioadele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea