Rămâi conectat

Actualitate

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară va face „recensământul” animalelor de companie

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Inspectorii ANSVSA vor merge din casă în casă şi vor verifica dacă animalele sunt ţinute în condiţii adecvate

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară pregăteşte o serie de norme referitoare la gestionarea animalelor. Astfel, inspectorii ANSVSA vor putea merge în fiecare gospodărie pentru a identifica şi monitoriza condiţiile în care sunt ţinute animalele domestice. Controalele medicilor veterinari nu vor viza doar câinii şi pisicile, ci toate animalele din gospodărie care ar putea fi maltratate sau tratate necorespunzător de către stăpâni, potrivit România TV.

În cazul în care inspectorii nu vor fi lăsaţi să intre în casă sau în curte, aceştia vor putea apela la Poliţie sau Jandarmerie, pentru a li se facilita accesul.

Dacă autorităţile descoperă stăpâni care îşi maltratează animalele sau le ţin necorespunzător, aceștia vor risca o sancţiune între 2.000-40.000 de lei sau chiar închisoarea.

Nici cei care doresc să adopte câini din adăposturi nu au fost uitaţi. ANSVSA pregăteşte dezvoltarea unei aplicaţii pentru smartphone-uri, unde oamenii vor putea primi imagini şi informaţii despre câinii din adăposturi înainte să meargă la faţa locului.

Sursa: romaniatv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea