Rămâi conectat

Ştirea zilei

Au vrut să ardă miriştile, dar au incendiat pădurile şi casele oamenilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pe viitor, vinovaţii vor fi arşi la buzunare cu amenzi de 1.000 – 2.500 de lei

     Într-o singură zi, subunităţile Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba au fost solicitate să intervină în 8 situaţii pentru stingerea vegetaţiei uscate. În două cazuri, focul s-a extins la  fondul forestier, iar în altă situaţie focul s-a propagat la două gospodării individuale aparţinând unor crescători de animale, a anunţat plt. adj. Ioan Stan, purtătorul de cuvânt al ISU Alba. Astfel, Garda de Intervenţie Blaj s-a deplasat în comuna Mihalţ, în zona numită „Rojină”, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă sezonieră, două adăposturi de animale şi două depozite de furaje.  În urma incendiului au ars un saivan din lemn acoperit cu plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, un grajd confecţionat din bârne de lemn, acoperit cu plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, 500 baloţi de fân depozitaţi într-o încăpere a grajdului şi aproximativ 600 kg. fân, depozitat în aer liber, acoperişul din lemn a unei case sezoniere de locuit pe aproximativ 9 mp, 60 mp fânar din lemn, acoperit cu plăci de azbociment şi 600 de baloţi de fân. Incendiul s-a propagat, cel mai probabil, de la o ardere  necontrolată de vegetaţie uscată şi a distrus adăposturile şi hrana animalelor.
 „Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, reamintim populaţiei că arderea miriştilor şi a vegetaţiei  uscate se poate face numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Având în vedere că numărul acestor solicitări este în creştere, sunt constituite echipe mixte pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă normele de prevenire şi stingere a incendiilor, cu privire la arderea prin incendiere a resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate. Acolo unde va constata arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se vor aplica amenzi între 1.000 lei şi 2.500 de lei. Fapta poate constitui  infracţiune atunci când focul se propagă şi produce pagube la vecinătăţi. De asemenea, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură va suspenda subvenţiile pentru deţinătorii terenurilor igienizate prin astfel de metode”, a avertizat plt. adj. Ioan Stan.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea