Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Au început lucrările la sistemul microregional de aducțiune a apei pentru comunele Cut, Cîlnic, Șpring, Doșat și Răhău

Bogdan Presecan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

blaj canalizareAstăzi a  fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la Sistemul microregional de alimentare cu apă a localităților din Podișul Secașelor, din județul Alba.

Sistemul va aduce apă potabilă din magistrala Alba Iulia – Sebeș la robinetele locuitorilor din comunele Cut, Cîlnic, Șpring, Doșat și din localitatea Răhău.

Investiția, ce presupune montarea de conducte pe o lungime totală de circa 45 de kilometri și realizarea a 8 gospodării de apă, stații de clorinare, stații de pompare și rezervoare de mare capacitate, are o valoare totală de aproape      6 milioane de lei + TVA – bani proveniți din bugetul propriul al Consiliului Județean Alba – și se așteaptă să fie finalizată în circa un an.

Tot astăzi s-a făcut și predarea amplasamentului lucrării către constructor.

Este o investiție foarte importantă pentru locuitorii din această zonă, ce le va asigura în permanență apă. Aici au fost mereu probleme cu sursele de apă dar, prin această lucrare, apa de calitate de pe Valea Sebeșului va ajunge și la locuitorii din aceste localități.

Pentru Consiliul Județean Alba aceasta este ultima lucrare de avengură pentru aducțiunea apei, acoperind și ultima zonă din județ în care nu exista acces la rețeaua principală de apă.” –  a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie! A trecut deja o săptămână de campanie, iar actualul președinte al Consiliului Județean Alba este, de dimineața până seara, în campanie. Dorind să dea dovadă de vitalitate electorală, domnul Dumitrel își suprapune campania peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea