Rămâi conectat

Actualitate

ATENȚIE ȘOFERI: În județul Alba COD GALBEN de ceață până la ora 14.00 | 31 decembrie 2013

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba se află sub avertizare cu Cod Galben de ceață, marți, 31 decembrie 2013, până la ora 14.00, existând posibilitatea ca avertizarea să fie prelungită din nou.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție deoarece vizibilitatea este scăzută, local sub 200 de metri și izolat chiar sub 50 de metri iar pe șosea se poate forma polei.

În aceste condiții, politiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

Conducătorilor de vehicule că au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când pe drum apare o situaţie de pericol. Regula este valabilă pentru toate categoriile de drumuri, inclusiv pentru autostrăzi, în cazul cărora există un plus de pericol, tocmai din cauza vitezei sporite cu care, de regulă, se circulă. Se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Este recomandat să se evite manevra de depăşire pe timp de ceaţă.

De asemenea, Poliţia rutieră  recomandă  conducătorilor auto să acorde o atenţie sporită pietonilor, bicicliştilor şi vehiculelor cu tracţiune animală.

În ceea ce îi priveşte pe pietoni, poliţiştii rutieri le recomandă să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea