Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

ATENŢIE la ţepele prin telefon! Apelul „cu accidentul de maşină” face victime şi în Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poate nu o să vă vină să credeţi, dar o albaiuliancă a fost aproape să facă infarct din cauza unui apel telefonic. Într-una dintre cele mai recente metode de înşelăciune folosite de hoţi, prin telefon,  se află cea cu „accidentul de maşină”, care a produs numeroase victime în ţară. Miercuri,  23 ianuarie, o albaiuliancă a fost victima unui astfel de caz. Aceasta a fost contactată telefonic de doi indivizi (un avocat, şi o voce feminină care se dădea drept fiica ei, accidentată), care au pretins că fiica ei a fost implicată într-un accident rutier şi că au mare nevoie de o sumă de bani (2.500 de euro) pentru rezolvarea problemelor ivite la locul incidentului.

Femeia s-a prezentat la redacţia ziarului Unirea pentru a-şi împărtăşi experienţa groaznică a sa, dorind astfel să-i pună la curent şi totodată să-i avertizeze cu acest caz  pe cetăţenii judeţului, care ar putea fi următoarele victime ale unor astfel de capcane.

Iată întreaga poveste: „Miercuri, 23 ianuarie 2013, în jurul orei 13.00, am primit un telefon pe linia fixă, prin care o persoană de sex feminin, cu o voce stinsă şi foarte îndurerată (pe care eu nu puteam să o recunosc), îmi spunea că este la spital, că a avut un accident de maşină şi a lovit un copil pe trecerea de pietoni, la intrarea în oraşul Sibiu. Am întrebat respectiva persoană dacă este fiica mea Ioana, pentru că nu-i recunoşteam vocea, şi ea mi-a răspuns: „Da mami, eu sunt, Ioana.”

Apoi telefonul a fost luat de un bărbat, care s-a prezentat ca fiind „avocat”, contactat prin nu ştiu ce împrejurare şi că este reprezentantul unei case de avocatură.

Acest bărbat, „avocatul” îmi cerea 2.500 de euro pentru „discreţie” (televiziune, presă) şi pentru a „trata”  cu partea vătămată. Mi-a cerut numărul de telefon celular şi m-a sunat pe acesta. Mi-a spus că „fiicei” mele i-au fost ridicate telefonul mobil, cardurile bancare şi toate actele, ea fiind în spital cu răni  la picioare şi abdomen şi că starea ei nu este foarte gravă, urmând să fie transportată la Parchet, iar copilul accidentat se află în comă de gradul II. M-a întrebat dacă dispun de o sumă de bani, i-am spus că nu am nici banii din pensie şi mi-a spus să împrumut cât pot (atenţionându-mă să o fac cu mare discreţie) şi să-i trimit prin Western Union, urmând ca la primirea banilor să trimită o maşină la Alba să mă ducă la Sibiu, la fiica mea. Mi-a cerut în mod repetat discreţie totală, să nu anunţ nici pe soţul fiicei mele,  că nu vrea să-şi păteze numele de avocat, şi că pedeapsa pentru fapta „comisă” de fiica mea este cu închisoarea, el urmând să mă sune din douăzeci în douăzeci de minute pentru a-i spune dacă am făcut rost de bani.

După vestea şocantă, care ne-a pricinuit o mare supărare, eu şi soţul meu fiind amândoi bolnavi şi cu probleme cardiace, am sunat la locul de muncă al fiicei mele să aflu în ce împrejurări a plecat la Sibiu. Mi-a răspuns chiar fiica mea, care era bine, nu părăsise în cursul zilei judeţul Alba, nu fusese implicată în niciun accident rutier.”

În urma celor întâmplate, doamna C.J. din Alba Iulia a depus o plângere la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, prin care a cerut să se ia măsurile legale care se impun pentru agresiunea psihică care s-a exercitat asupra ei şi a familiei de către nişte indivizi fără scrupule, cu scopul de a obţine o sumă de bani de la ei.

Aşadar, aviz cetăţenilor judeţului! Fiţi vigilenţi şi verificaţi în amănunt orice solicitare telefonică venită de la persoane necunoscute, iar la cea mai mică bănuială de înşelăciune anunţaţi de urgenţă organele de poliţie din zona cea mai apropiată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea